Tips om rugpijn te verlichten en te voorkomen

Tips om rugpijn te verlichten en voorkomen

1. Neem pauzes
Neem ieder uur zeker tien minuten pauze van je bureau - het liefst opgebroken in kleine stukjes - en loop weg van je computer. Ga de post halen, maak een telefoontje en wandel rond terwijl je belt of haal een kop koffie. Studies tonen aan dat zelfs mensen die regelmatig sporten evengoed nog risico lopen op hart- en vaatziekten als ze veelvuldig en lang stilzitten.

2. Varieer je werkhouding
Gebruik een bureaustoel met een kantelfunctie en strek regelmatig je voeten naar voren uit. Of zet ze op de stoelpoten en zit regelmatig eens wat naar voren of naar achteren in je stoel. Als je bureau makkelijk in de hoogte instelbaar is kan je ook nog eens variëren tussen zittend en staand werken.

3. Beweeg
Haal het meeste uit de momenten dat je niet achter je computer zit. Loop, als je bijvoorbeeld even een collega wilt spreken, even naar hun bureau in plaats van een mailtje te sturen. En als je zaken moet plannen of wat denktijd nodig hebt, waarom niet naar een cafeetje gaan om die taken te doen?

4. Stretch
Van stilzitten worden spieren stijf en kort, daarom zijn stretchoefeningen belangrijk. Zelfs aan je stoel kan je met je schouders en hoofd rollen, benen strekken en je heupen bewegen.

5. Krachtoefeningen met alledaagse objecten
Gebruik alledaagse objecten voor je krachttraining en om spierknopen in de schouders en rug los te werken.

  • Vul waterflesjes en gebruik ze als gewichten. Verstevig rug- en armspieren door met de benen op heupbreedte uit elkaar te staan en een flesje in iedere hand te houden. Til je armen recht naar voren of naar buiten toe tot aan de schouder en laat weer zakken. Herhaal tien keer.

  • Sta tegen een muur met een tennisbal tussen je rug en de muur, en rol je rug over de bal. Een bijzonder effectieve manier om spierknopen in je rug los te werken!

  • Gebruik een Pilatesbal als stoel. Dit is vooral heel goed om je middenrif te stabiliseren, je ruggengraat te verstevigen en rugpijn te verminderen.

  • Gebruik een zetel of lage bank om push-ups en plank oefeningen te doen.

NB Overbelast jezelf nooit als je medische klachten hebt. Als je twijfelt, vraag advies aan je huisarts.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Hildnol

Hildnol

gemeld

Leuke tips omtrent oefeningen om rugpijn te verminderen

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Zes apps voor een goede nachtrust

Zes apps voor een goede nachtrust

Zes apps voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is onmisbaar voor de moderne mama. Nieuwe apps voor je smartphone bieden uitkomst om slapeloosheid tegen te gaan en je snel richting dromenland te sturen. Is jouw GSM de sleutel tot het slapen gaan en krijg je de rust die je zo hard nodig hebt?

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow