Toeval bestaat niet

Toeval bestaat niet

Niet zo lang geleden ontmoette ik een man. Hij vertelde me dit, een verhaal dat me in mijn ziel raakte...


“Een paar weken terug zat ik in een hotelletje in Frankrijk. Die dag gooide het Lot zo veel toevalligheden op een hoop, dat ik even door elkaar werd geschud. Het was 21 mei. Exact twee jaar geleden bevond ik me samen met de vrouw van mijn leven in datzelfde hotel. Nog preciezer: ik bevond me in exact dezelfde kamer, nummer 21. Mijn vriendin en ik hadden een droomrelatie, hielden van ons werk en van elkaar. Om zo veel zorgeloosheid én om ons vijfjarig samenzijn te vieren, waren we samen naar Frankrijk getrokken.

Nog geen 5 maanden later vertelde ze me vanuit het niets dat ze bij me weg ging. Er was een andere man, iemand die haar als onbekende vijf e-mails had gestuurd. Meer kon ze niet zeggen. Exit vrouw van mijn leven.

Er braken moeilijke maanden aan, maar een mens worstelt zich daar doorheen zoals een mens dat nu eenmaal doet. Je moet wel.

Meer dan een jaar later kreeg ik via mijn werk te maken met de Tour de France. Ik moest naar Frankrijk, zelfde streek, en boekte dan maar een kamer in datzelfde hotel. ’s Avonds was er een feest. Iedereen stond te lachen en te praten, maar ik geraakt niet echt in de stemming. Jammer, want het hotel blijft een magische, bijna sprookjesachtige plek. Plots kwam een man naar me toe en vroeg me aan welke tafel ik die avond zou dineren. Ik vertelde hem dat ik alleen was. ‘Kan niet’, riep hij uit, ‘je eet met ons mee!’

De man bleek de Canadese eigenaar van het hotel te zijn. Aan tafel vertelde ik hem waarom het hotel zo dubbel voor me was: ik beleefde er één van mijn mooiste momenten, maar voelde me er nu hopeloos alleen en verloren. De avond verliep verder heel ongedwongen. Op de meest hartelijke wijze werd ik geïntroduceerd bij de voltallige directie en het management. Thierry, één van de oprichters, besloot na enkel glazen lokale wijn: 'Bob, ta nouvelle vie a commencé aujourd’hui.'

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De volgende ochtend maakte ik een wandeling en toen ik terugkwam, lag er een handgeschreven brief op mijn bed: ‘Bob, vandaag is niet alleen de tweede dag van je nieuwe leven...’ In de brief bood de Canadees me een functie aan. Sindsdien werk ik af en toe voor het hotel.

Enkele weken terug nam ik mijn ouders mee naar Frankrijk. Bij aankomst viel mijn oog op de datum. Het was als bij toeval 21 mei en ik logeerde in kamer 21... Bovendien kreeg ik net die dag toevallig een telefoontje van Thierry. 'Bob', zei hij, 'hoe gaat het met je op dag 287 van je nieuwe leven?’"

Om maar te zeggen: soms staan temidden van de grootste ellende en ontgoocheling mensen op om dingen te doen vanuit hun hart, en niet vanuit hun strategie of portemonnee. Je moet het alleen willen zien. Of zelf, af en toe, willen zijn.

Kristel

Meer weten over deze magische plek? Surf even naar www.crillonlebrave.com.

Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina