Verminder de risico's op toxische schoksyndroom (TSS)

Verminder de risico's op toxische schoksyndroom (TSS)

Vroegtijdige herkenning en behandeling van de symptomen zijn belangrijk

TSS wordt veroorzaakt door de toxinen die door de bacterie Staphylococcus aureus, aanwezig in de vagina, geproduceerd worden. De waarschuwingstekens van TSS vind je hierna in de lijst maar ze worden niet allemaal opgesomd. Heb je een of meerdere symptomen, verwijder dan onmiddellijk het tampon en roep dan onmiddellijk medische hulp in:

  • Plotse hoge koorts (meer dan 39°C)
  • Braken
  • Diarree
  • Roodheid dat op zonnebrand gelijkt
  • Duizeligheid
  • Spierpijnen
  • Pijnlijke keel
  • Flauwvallen of bijna flauwvallen bij het rechtstaan
  • Huidschilfering kan in een later stadium van de ziekte verschijnen.

Manieren om de risico's van TSS (Toxic Shock Syndrome) te verminderen

Was je handen
Denk eraan voor en na het inbrengen en verwijderen van de tampon, je handen te wassen.

Kies voor de juiste tampon
Zorg ervoor de juiste tampon te gebruiken, met een minimum aan absorptievermogen om aan je behoeften te voldoen. Heb je ooit al TSS gehad, dan kan je dit opnieuw krijgen. Praat met je arts vooraleer tampons te gebruiken indien je symptomen van TSS hebt ontwikkeld in het verleden.

Wissel af met tampons en maandverbanden
Je kunt het risico op menstrueel TSS uitschakelen door tussen de diverse beschermingen af te wisselen. Bijvoorbeeld, gebruik een maandverband in plaats van een tampon op zijn minst eenmaal per dag tijdens je menstruatie.

Verander regelmatig je bescherming
Verander je tampon elke 4 tot 8 uren. Verwijder steeds je gebruikte tampon vooraleer een nieuwe in te brengen. Zorg ervoor dat je de laatste tampon verwijderd op het einde van je menstruatie. Tampons zijn ontworpen om de menstruele vloed te absorberen. Gebruik geen tampon om op je menstruatie te anticiperen of om niet menstruele vaginale afscheiding te absorberen.

's Nachts
Indien je dit product's nachts wenst te gebruiken, kan je dit ook doen onder voorwaarde dat je een nieuw fris tampon inbrengt en hem onmiddellijk verwijdert bij het ontwaken. Draag een tampon nooit langer dan 8 uren.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

De invloed van urineverlies op jouw leven

De invloed van urineverlies op jouw leven

De invloed van urineverlies op jouw leven

Veel vrouwen hebben dagelijks last van een gevoelige blaas en licht urineverlies. Dit is fysiek gezien misschien niet zo’n probleem, maar het heeft wel degelijk invloed op jouw emotionele en lichamelijke welzijn én beïnvloedt jouw dagelijkse sociale leven.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...