Verminder de risico's op toxische schoksyndroom (TSS)

Verminder de risico's op toxische schoksyndroom (TSS)

Vroegtijdige herkenning en behandeling van de symptomen zijn belangrijk

TSS wordt veroorzaakt door de toxinen die door de bacterie Staphylococcus aureus, aanwezig in de vagina, geproduceerd worden. De waarschuwingstekens van TSS vind je hierna in de lijst maar ze worden niet allemaal opgesomd. Heb je een of meerdere symptomen, verwijder dan onmiddellijk het tampon en roep dan onmiddellijk medische hulp in:

  • Plotse hoge koorts (meer dan 39°C)
  • Braken
  • Diarree
  • Roodheid dat op zonnebrand gelijkt
  • Duizeligheid
  • Spierpijnen
  • Pijnlijke keel
  • Flauwvallen of bijna flauwvallen bij het rechtstaan
  • Huidschilfering kan in een later stadium van de ziekte verschijnen.

Manieren om de risico's van TSS (Toxic Shock Syndrome) te verminderen

Was je handen
Denk eraan voor en na het inbrengen en verwijderen van de tampon, je handen te wassen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kies voor de juiste tampon
Zorg ervoor de juiste tampon te gebruiken, met een minimum aan absorptievermogen om aan je behoeften te voldoen. Heb je ooit al TSS gehad, dan kan je dit opnieuw krijgen. Praat met je arts vooraleer tampons te gebruiken indien je symptomen van TSS hebt ontwikkeld in het verleden.

Wissel af met tampons en maandverbanden
Je kunt het risico op menstrueel TSS uitschakelen door tussen de diverse beschermingen af te wisselen. Bijvoorbeeld, gebruik een maandverband in plaats van een tampon op zijn minst eenmaal per dag tijdens je menstruatie.

Verander regelmatig je bescherming
Verander je tampon elke 4 tot 8 uren. Verwijder steeds je gebruikte tampon vooraleer een nieuwe in te brengen. Zorg ervoor dat je de laatste tampon verwijderd op het einde van je menstruatie. Tampons zijn ontworpen om de menstruele vloed te absorberen. Gebruik geen tampon om op je menstruatie te anticiperen of om niet menstruele vaginale afscheiding te absorberen.

's Nachts
Indien je dit product's nachts wenst te gebruiken, kan je dit ook doen onder voorwaarde dat je een nieuw fris tampon inbrengt en hem onmiddellijk verwijdert bij het ontwaken. Draag een tampon nooit langer dan 8 uren.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador