Wat vertellen je ergernissen je over jezelf?

Wat vertellen je ergernissen je over jezelf?

Ergernissen lijken in eerste instantie over anderen te gaan: ze zijn te traag, te lui, te onbeleefd, te... Toch kunnen je ergernissen je ook heel wat over jezelf vertellen!


Zen of ziedend?

Je ergernis zegt je iets over jouw temperament: je loopt waarschijnlijk op een lijn ergens tussen ziedend en zen. Van een opvliegend naar een evenwichtig temperament:

  • je ergert je minstens een paar keer per dag
  • je ergert je al na een paar seconden aan iemand
  • je geeft luid foeterend uiting aan je ergernis
  • je ergert je, maar je slikt je woorden in
  • je ergert je even, lacht, en denkt dan: er zijn nu eenmaal alle soorten mensen...

Hoe zit het met je tolerantiedrempel?

Je ergernis geeft ook aan of je een hoge of lage tolerantiedrempel hebt. Bij een hoge drempel verdraag je veel van anderen: jij doet jouw ding, zij het hunne en als ze iets doen wat je vervelend vindt, laat je dat bij hen en ga je je niet opwinden. Is je tolerantiedrempel ten opzichte van anderen laag, dan kun je doorheen de dag heel wat ergernissen opstapelen over mensen die net even verschillen van jou.

Hoe vrij ben je zelf?

Wat je ergert aan een ander, is meestal iets wat jij niet bij jezelf zou toestaan: stille mensen ergeren zich aan luide mensen. Gehaaste mensen die willen presteren, ergeren zich aan rustige, trage mensen. Mensen die spaarzaam omgaan met geld, ergeren zich aan bon vivants. Kijk wat het is bij de ander wat jouw ergernis oproept en ga eens na in hoeverre jij die eigenschap bij jezelf kunt toelaten. Ben je vrij, of ben je een gevangene van je jeugd, opvoeding, cultuur?

Kun je nog leren?

Eens je dat weet, kun je jezelf de vraag stellen of je nog kunt leren en veranderen: mag jij ook luid zijn? Durf jij ook je tijd nemen en rust toelaten in je leven? Mag jij ook al eens ongecontroleerd en spontaan van iets genieten of vind je het leven meestal heel serieus? Je zult merken, wanneer je iets kan toelaten van die ander, verdwijnt je ergernis meer naar de achtergrond.

Over ergernis en wat daarmee te doen, kom je nog meer te weten op deze pagina.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
De juiste voeding voor een goede gezondheid

De juiste voeding voor een goede gezondheid

De juiste voeding voor een goede gezondheid

Met gezonde, evenwichtige voeding boek je pure gezondheidswinst. Door gezond te eten verminder je immers niet alleen het risico op diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en kanker, je krijgt ook meer energie én je gaat er beter uitzien.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.