Zeg vaarwel tegen overtollige kilo’s (en stof)!

Zeg vaarwel tegen overtollige kilo’s (en stof)!

Wist je dat je veel calorieën kunt verbranden tijdens het huishouden? Eerlijk waar. Als je er nooit bij stil hebt gestaan dan is nu het moment om te ontdekken hoeveel energie je eigenlijk in het huishouden steekt.


Wij beseffen volledig dat jullie niet allemaal de tijd hebben om te gaan wandelen of naar de fitness te gaan, en dus onderzochten we hoeveel energie bepaalde taken zoals stofzuigen of strijken kosten. Als je chronisch tijdtekort hebt kan je hier ontdekken welke taken het meeste calorieën verbranden én je huis proper houden!

Strijken = 115kcal per uur
We begonnen met de activiteit die het minste energie vergt. Toegegeven, de strijk kost niet heel veel inspanning, maar 115kcal is niet niks en als je iedere dag de strijk doet dan zal je zeker wat kilo’s verbranden.

Afstoffen = 175 kcal per uur
Het stof afdoen betekent al een aardige inspanning, zeker van de rechterarm (tenzij je linkshandig bent natuurlijk!). Hoe meer bewegingen je maakt, hoe meer calorieën je verbrandt. Dus ga ervoor en stof zelfs de meest afgelegen hoekjes van je huis.

Ramen lappen = 180 kcal per uur
Ooit al stilgestaan bij het aantal boenbewegingen die je maakt als je alle ramen van je huis lapt? Wel, die bewegingen zijn niet voor niets want je krijgt er naast propere ramen ook een beetje minder lichaamsvet voor terug.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stofzuigen = 200 kcal per uur
Stofzuigen vraagt zo ongeveer de grootste inspanning, zeker als je zetels, bedden en meubilair moet verplaatsen. Van de ene kant van de kamer naar de andere lopen, bukken en al die andere bewegingen betekenen dat je razend veel energie verbruikt!

Tuinieren = 285 kcal per uur
Het gras afrijden, hurken om te wieden en nieuwe bollen planten zijn allemaal activiteiten die een behoorlijke lichamelijke inspanning eisen. Je gebruikt zelfs verschillende spiergroepen zoals bil- en armspieren, dus je lichaam zal je dankbaar zijn.

Tip: let wel op de houdingen die je aanneemt tijdens het tuinieren; als je teveel of te lang dezelfde houding aanhoudt dan is de kans dat je ‘s anderendaags alleen nog maar kan kruipen zeer reëel. Dus pauzeer om de paar minuten en strek je rug goed uit.

 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer