Zeven snacktips van diëtisten

Zeven snacktips van diëtisten

Terwijl diëtisten een tussendoortje definiëren als ‘iets tussen maaltijden door eten’, zijn veel mensen ‘seriële snackers’ die het verschil niet kunnen zien tussen een gezond tussendoortje en niet kunnen stoppen met eten. Het goede nieuws is dat, wanneer je het juist aanpakt, tussendoortjes een belangrijk deel van een gebalanceerd dieet zijn voor het hele gezin. Zin in meer geeft je zeven tips van top diëtisten: snacks voor drukke mama’s, voor thuis, op het werk en voor onderweg.

  • Plan je tussendoortjes – stop een extra snack in je lunchdoosje als elfuurtje en vieruurtje.
  • Zorg voor gezonde tussendoortjes op het werk zoals vezelrijke, langzaam verteerbare crackers met wat notenboter om middagdipjes tegen te gaan.
  • Koop iedere week een zak fruit voor op het kantoor. Deel met je collega’s in plaats van naar de koekjes te reiken.
  • Wees bewust van porties – giet de gewenste hoeveelheid in een kommetje of kopje zodat je niet argeloos uit de grote zak zit te graaien.
  • Zorg ervoor dat je geen dorst hebt tijdens de dag. Neem twee flesjes water van 750ml mee naar het werk en zorg ervoor dat je ze op hebt tegen de tijd dat je naar huis gaat. Zo houd je je energiepeil hoog en eet je geen onnodige tussendoortjes.
  • Laat de honger niet toeslaan – eet een tussendoortje voordat je bloedsuiker te laag is en je zoveel honger hebt dat je je op chocolade, vette frieten of koekjes stort.
  • Eet een tussendoortje in de auto op weg naar huis. Zo trek je niet gelijk de frigo open vanop het moment dat je thuis komt.

Extra tips voor gezonde gewoontes:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Vermijd tussendoortjes die veel calorieën, vet en/of suiker bevatten zoals chocolade en chips. 
  • Koolhydraatrijke tussendoortjes (zoals bagels, pretzels of appels) combineer je best met wat proteïne en vet.

De vraag is niet of je tussendoortjes mág eten, maar of je écht trek hebt tussen maaltijden door. Er is geen ‘één-snack-voor-iedereen’ plan. Als je twijfels hebt, vraag een diëtist om raad. Zij zal je helpen een passend plan op te stellen dat rekening houdt met je medische geschiedenis, gewichtsdoelen en de dingen die je wel of niet lekker vindt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer