Zo ga je eenzaamheid te lijf

Zo ga je eenzaamheid te lijf

Als je je eenzaam voelt, is daar gelukkig iets aan te doen. Maar je zult wel zélf stappen moeten ondernemen om iets aan je eenzaamheid te doen.


Eenzaamheid aanpakken TIP 1: Zet het op papier

Door je gevoelens van eenzaamheid neer te pennen, krijg je een beter beeld van wat je precies mist in je leven. Verlang je naar een relatie, of wil je meer sociale contacten? Schrijf ook op hoe je je probleem wilt aanpakken. Welke soort mensen wil je graag leren kennen? Wat vind je leuk om te doen? Deze informatie kan je helpen om concrete stappen tegen eenzaamheid te ondernemen.

Eenzaamheid aanpakken TIP 2: Vul je agenda

Zorg dat je minder tijd hebt om je eenzaam te voelen. Volg een cursus, sluit je aan bij een sportclub of bij een culturele vereniging. Door nieuwe dingen te doen en jezelf te ontwikkelen, krijg je meer zelfvertrouwen en zo kom je vanzelf in een positieve spiraal terecht.

Eenzaamheid aanpakken TIP 3: Volg je intuïtie

Bestrijd je eenzaamheid niet met een zoektocht naar de perfecte vriend(in) maar zoek toenadering tot personen die je een goed gevoel geven. Luister aandachtig naar de mensen met wie je in contact komt, zodat ze het prettig vinden om met jou te praten.

Eenzaamheid aanpakken TIP 4: Werk aan je assertiviteit

Als je je eenzaam voelt is een assertiviteitscursus misschien iets voor jou. Tijdens zo’n cursus krijg je een training in sociale vaardigheden zoals een gesprek beginnen en voor je mening uitkomen.

Eenzaamheid aanpakken TIP 5: Stel paal en perk aan gepieker

Word je ’s nachts vaak overvallen door gevoelens van eenzaamheid, probeer dan eens om overdag een vast piekermoment in te lassen. Wanneer je buiten dit moment toch weer gaat doemdenken, wees dan je streng voor jezelf en neem je voor om pas later te piekeren.

Eenzaamheid aanpakken TIP 6: Doe vrijwilligerswerk

Voel je je vooral eenzaam tijdens de kerstdagen? Heel wat sociale organisaties zijn in deze periode op zoek naar vrijwilligers, bv. om een handje toe te steken tijdens kerstfeestjes. Maar ook de rest van het jaar is er nood aan vrijwilligers. Info vind je op www.vrijwilligerswerk.be.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Scampi66

Scampi66

gemeld

Leuke tips, bedankt! Voor mij toch niet zo evident, eenmaal eenzaam, altijd eenzaam denk ik dan...

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
De juiste voeding voor een goede gezondheid

De juiste voeding voor een goede gezondheid

De juiste voeding voor een goede gezondheid

Met gezonde, evenwichtige voeding boek je pure gezondheidswinst. Door gezond te eten verminder je immers niet alleen het risico op diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en kanker, je krijgt ook meer energie én je gaat er beter uitzien.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...