Zo voorkom en verlicht je zware benen

Zo voorkom en verlicht je zware benen

Ontdek deze eenvoudige tips om ongemak te verlichten aan het eind van de dag!


Het is ons allemaal wel eens overkomen – je hebt de hele dag op je voeten gestaan en wanneer je eindelijk kan gaan zitten voelt het alsof er loden gewichten aan je benen hangen. Voor drukke vrouwen kunnen zware en vermoeide benen een behoorlijk lastig dagelijks probleem vormen, maar dat hoeft het niet te zijn.  

We vertellen jullie graag enkele tips om van die zware benen af te komen.

1. Draag de juiste schoenen
De juiste schoenen dragen helpt de belasting op voeten en benen verlichten tijdens de dag – zeker als je van plan bent om veel te staan of lopen. Schoenen die de voeten steun bieden en een goed gevormde binnenzool hebben zijn een geweldige manier om pijn te voorkomen.

2. Neem een voetbad
Als je hele vermoeide benen en voeten hebt, neem dan een voetbad met Engels zout (magnesium sulfaat). Atleten gebruiken al eeuwen zoutbaden om pijn in de spieren te verlichten. Engels zout is rijk aan magnesium en sulfaat. Wanneer het opgelost is in water, kan het makkelijk door de huid geabsordbeerd worden en helpt het pijn in de spieren verlichten, verbetert het de bloedcirculatie en elimineert het toxines.

3. Stretch je benen
Ga na een lange werkdag even op je bed liggen en laat je voeten rusten tegen de muur of het hoofdeinde. De zwaartekracht zal de zwelling verminderen en zorgt er voor dat het vocht in je voeten en benen terug door je lichaam circuleert. Het stretchen van de kuiten en hamstrings verlicht ook de spanning in de rug en de onderste ledematen. Af en toe goed stretchen zorgt ervoor dat vermoeide spieren aan het einde van de dag meer ontspannen zijn.

4. Trakteer je benen op een goede massage
Massages verminderen zwellingen en helpen tegen knikken en knopen die je tijdens lange wandelingen oploopt. Begin met je voeten en werk omhoog naar de kuiten en de dijen. Werk altijd naar het hart toe. Hierdoor gaat vastzittend vocht loskomen. Een lekkere massage kalmeert zware benen, verhoogt de bloedtoevoer en ontspant je – wie weet val je er wel van in slaap!

5. Last van spataders? Draag steunkousen
Spataders komen voor wanneer de aderwand niet sterk genoeg is om het bloed verder te duwen, waardoor het zich opstapelt. Hierdoor lijkt de ader groter dan normaal. Mensen met spataders lopen altijd het risico op zwaar aanvoelende benen na een lange wandeling. Het dragen van steunkousen kan helpen tegen spataders door de bloeddoorstroming te verhogen en kan zorgen dat de aders effectiever gaan werken. De kousen zitten strak rond de kuiten, waardoor het bloed in beweging blijft en dat vermoeide gevoel in je benen verlicht wordt. Niemand zou moeten kampen met zware benen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Zes apps voor een goede nachtrust

Zes apps voor een goede nachtrust

Zes apps voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is onmisbaar voor de moderne mama. Nieuwe apps voor je smartphone bieden uitkomst om slapeloosheid tegen te gaan en je snel richting dromenland te sturen. Is jouw GSM de sleutel tot het slapen gaan en krijg je de rust die je zo hard nodig hebt?

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow