Bye bye blue monday! 5 tips tegen een winterdip


Welzijn
4/10/2018
Voel jij je na de kerstperiode een tikje down? Of is blue monday voor jou de vreselijkste dag van het jaar? Beat the blues met deze 5 tips.

De kerstboom is het huis uit en de kerstlichtjes worden weer voor een jaartje opgeborgen. Jup, de kerstvakantie is voorbij. Voel je je een beetje neerslachtig omdat de kerstperiode achter je ligt? Da’s perfect normaal. Januari is traditioneel de meest depressieve maand, met blue monday als uitschieter. Maar! Jij laat je niet kennen en wil ook de zon laten schijnen op de korte (en donkere) winterdagen. Om je hierbij te helpen heeft Zin in meer 5 tips. Klaar om blue monday te verslaan? Laat die positieve vibes maar komen:


Bedenk iets waar je spontaan gelukkig van wordt en voer dit vrolijke idee uit. Een babbeltje op het werk aan het koffieapparaat? Een avondje in de zetel met een goed boek? Om deze blue monday te overleven, hou je iets in je hoofd om na het werk naar uit te kijken.


Wat maakt je altijd aan het lachen? Zelfs wanneer je je niet fijn voelt? Juist, ja: kattenfilmpjes. Voel je je even down? Of heb je even geen zin in die stapel dossiers die voor je neus liggen? Neem een korte pauze en zet een hilarisch kattenfilmpje op. Doet wonderen!


Het vooruitzicht naar een lange, zonnige vakantie geeft je energie. De reissector speelt daar handig op in en het is hét moment om goede deals te doen. Denk aan vroegboekkortingen, vliegtuigtickets voor halve prijs of een aantrekkelijke all-in. Jup, vandaag is het moment om je zomervakantie vast te leggen. Toch wat snel? Ga dan op zoek naar leuke plekjes om naartoe te gaan. Een parelwit strand, een indrukwekkende gletsjer of een historisch monument. Is dat een glimlach op je gezicht?


Sneak even weg van je bureau en ga naar de toiletten. Daar vind je vast wel een spiegel. Neem plaats voor de spiegel en begin als een gek te lachen. Misschien klinkt het in het begin een beetje geforceerd, maar al snel volgt je spontane lach. Tijdens je lachbui maakt je lichaam een bepaalde stof aan waardoor je je beter voelt. Je collega die net de wc binnenkomt, zal misschien even raar opkijken. Maar met een woordje uitleg zal hij/zij je snel begrijpen.


Wanneer je de kantoordeur achter je dichttrekt, laat je je werkgedachten achter op kantoor. Nog een mailtje beantwoorden op de trein? Vergeet het maar! Of nog snel een telefoontje met je collega over een dossier? No way! Om dit te vergemakkelijken neem je voor je vertrekt nog enkele notities, zodat je de volgende dag meteen met deze taken aan de slag kan. Maar voor vandaag is het genoeg geweest en ga je naar huis om te genieten van je avond.


Wat zijn jouw tips om blue monday te verslaan?