Hoe kun je thuis je voeten verzorgen?


Welzijn
5/09/2019
Wil je wat tijd uittrekken om jezelf te ontspannen en zorg te dragen voor je voeten? Volg dan ons advies voor mooie, zachte voeten!

Elke dag je voeten verwennen

Om je voeten zo weinig mogelijk te mishandelen, loop je zo vaak mogelijk op blote voeten, vooral in de zomer. Wanneer het koud is, draag je propere kousen van katoen, gewassen met een efficiënt wasmiddel, zoals Ariel Vloeibaar Wasmiddel. Probeer je hoge hakken te reserveren voor speciale gelegenheden: je voeten zullen je er dankbaar voor zijn.

Voetverzorging 1: een voetbad thuis

Voor een heerlijk voetbadje thuis heb je een teiltje met lauwwarm water nodig. Zorg dat je een handdoek binnen handbereik houdt, en iets om jezelf bezig te houden terwijl je voeten weken: een boek of magazine, je manicurekit ... Giet een glas ciderazijn bij het water en een handjevol zeezout. Als je wilt, kun je ook nog enkele druppels essentiële olie van pepermunt of cipres toevoegen. Nu ben je klaar om zo’n twintig minuten lang te genieten en te ontspannen, terwijl je voeten recupereren!

Voetverzorging 2: een peeling

Gebruik een stukje puimsteen voor het verwijderen van eelt op de plekken waar het bijzonder dik is, vooral op je hielen. Schuur het puimsteen in ronde bewegingen over de huid, maar ga vooral zachtjes te werk: niet forceren. Wanneer je voelt dat de hardste laag verdwenen is en je op de zachte, onderliggende huid komt, mag je stoppen: het is immers belangrijk dat je een dun laagje eelt overhoudt om je voeten te beschermen. Voor de peeling meng je 2 eetlepels olie (arganolie, zoete amandelolie of olijfolie) met 2 eetlepels grof zout. Voeg het sap van een halve citroen toe en meng alles goed door elkaar. Wrijf dit mengsel in draaiende bewegingen over de hele oppervlakte van je voeten en spoel af met lauw water.

Voetverzorging 3: een voedende huidverzorging

Nu je voeten helemaal proper zijn en je alle dode huidcellen hebt verwijderd, is het belangrijk dat je de huid voedt. Met wat kokosolie masseer je je voeten enkele minuten lang, zodat je huid de olie goed kan opnemen. Dit is een voedende, kalmerende olie met de heerlijk zoete geur van kokos: ideaal voor de verzorging van voeten!

Voetverzorging 4: een pedicure

Vergeet ook je nagels niet! Voor deze stap van je voetverzorging kun je teenspreiders gebruiken, die het je veel makkelijker zullen maken. Begin met het zachtjes terugduwen van je nagelriemen aan de hand van een bokkenpootje, maar niet voordat je ze week hebt gemaakt met een nagelriemolie. Het is immers belangrijk dat je je nagelriemen eerst voldoende zacht hebt gemaakt om jezelf geen pijn te doen. Duw ze net genoeg terug tot je nagel helemaal vrijkomt. Daarna knip je je nagels en vijl je ze tot je een ovale of rechte rand overhoudt. Hier kun je het bij laten, tenzij je ook nog een nagellak in een mooie kleur wilt aanbrengen.

Voor meer advies over lichaamsverzorging ontdek je onze 5 tips voor mooie, verzorgde handen.

En jij, heb jij een schoonheidsritueel voor de verzorging van je voeten?