Vriendelijk en attent zijn voor je familie


Welzijn
30/01/2019
Wacht niet op Valentijnsdag om familie en vrienden te laten zien dat je van ze houdt! Tips om anderen plezier te doen.

Breng je gevoelens onder woorden

Natuurlijk houd je van je familie en vrienden! Maar soms is het moeilijk om dat te laten zien, vooral wanneer de dagelijkse routine je volledig in beslag neemt … Een omarming voor je naar je werk vertrekt, een knuffel wanneer je samen op de zetel naar een film kijkt, of je kinderen voor het inslapen een verhaal voorlezen: al die kleine gebaren zeggen veel en kunnen aan je familieleden laten zien wat je voor hen voelt. En wees vooral nooit te bang om ‘Ik hou van je’ te zeggen.

Laat je vrienden zien dat je ze goed kent

Zodra de kans zich voordoet, laat je aan je vrienden en familie zien dat je weet waarvoor ze zich interesseren. Als je tiener van muziek houdt, prik dan de datum van het eerstvolgende concert van zijn favoriete groep en koop tickets. Als er een voetbalwedstrijd gaande is, supporter je samen met je partner voor zijn favoriete elftal! Doe ook enkele Lenor Unstoppables geurparels in de trommel wanneer je de lakens wast, zodat ze kunnen inslapen in een heerlijk fris geurend bed. Al die kleine attenties laten hen weten dat je aan hen denkt!

Wees attent

Om iemand een plezier te doen, hoef je geen geld uit te geven! Verras je partner met een schoudermassage, leg een paar koekjes op een bordje voor je tiener terwijl hij zijn huiswerk doet of leg een betekenisvolle boodschap in hun kamer of elders in huis. Wees gerust: als je zelf het voorbeeld geeft, is de kans groot dat je familie ook aandacht aan jou zal besteden.

Breng tijd door met je gezin

Als alle gezinsleden beschikbaar zijn, organiseer dan uitstapjes of activiteiten die je samen kunt doen. Samen gezellige dingen doen creëert een band en ontspant. Een wandeling in het bos, een etentje in een restaurant, een film in de bioscoop of een avondje gevuld met gezelschapsspelletjes: aan ideeën ontbreekt het niet!

Leer je kinderen vriendelijk te zijn

Moedig jonge kinderen aan vriendelijk te zijn en inspireer ze met verrassende ideeën. Als je kind bijvoorbeeld een boek heeft uitgelezen, vraag dan wie van zijn of haar vriendjes het ook een leuk boek zou vinden en stel je kind voor om het weg te geven. Als een familielid ziek is, help je kind dan een kaartje te schrijven om de zieke beterschap te wensen. Dit soort kleine gebaren moedigen je kinderen aan tot altruïsme, zodat ze zich een vriendelijke houding eigen kunnen maken! Steun ze telkens wanneer ze iets positiefs hebben gedaan voor anderen. En geef natuurlijk zelf het voorbeeld!

En jij, heb jij tips om je naasten te laten zien dat je van ze houdt?