Waarom lachen het beste medicijn is


Welzijn
9/03/2022
Lachen is een geweldige ervaring om te delen en je dichter bij elkaar te brengen, zelfs bij mensen die je niet zo goed kent.

Een goede buiklach kan je spieren tot wel drie kwartier ontspannen

  • Met stress omgaan - lachen helpt de aanwezigheid van stresshormonen in je lichaam te verminderen en helpt tegelijkertijd je lichaam nieuwe cellen en antilichamen aan te maken die infecties bestrijden. 
  • Lachen maakt endorfines vrij in het lichaam waardoor je je niet alleen goed voelt, maar zelfs pijn kan doen verdwijnen. 
  • Lachen geeft zelfvertrouwen waardoor andere problemen en zorgen in perspectief geplaatst worden. 

Lach de 'schijf van vijf'

  • Probeer om de dag een half uur met een goede vriendin te bellen. We hebben het allemaal druk, maar laat geen weken voorbij gaan voordat je eens lekker bij hebt kunnen babbelen.
  • Maak een lachmuur van je frigo. Weg met die saaie schoolbrieven en boodschappenlijstjes en laat het hele gezin in plaats daarvan grappige strips, leuke moppen, fotos van grappige vakantiemomenten - en het allerbelangrijkste: fotos van als jullie aan het lachen zijn - ophangen. Lach telkens wanneer je de frigo opendoet. 
  • Download comedy optredens en grappige televisieseries op je smartphone of computer. 

Slimme tip: glimlach telkens wanneer je in de spiegel kijkt - je gezicht ziet er tien keer beter uit en helpt je er aan denken de hele dag door te glimlachen. 

Geef 'm door - wees aardig. Vergeet de afwas en neem een kijkje bij deze tips om je weer jong te voelen.