Alle waardevolle eigenschappen van avocado’s


Welzijn
5/09/2019
Avocado heeft veel uitzonderlijke kwaliteiten op het vlak van voeding, gezondheid en zelfs als schoonheidsmiddel!

Avocado is voedzaam

Net als bananen en druiven is avocado een zeer voedzame en stimulerende vrucht , ideaal voor kinderen in volle groei en tieners, maar ook voor volwassenen en met name voordat je gaat sporten! Een lekker tussendoortje is deze tartaar van avocado en courgette.

Omdat hij zo voedzaam is, is avocado een uitstekende hongerstiller, die je kan helpen bij het verliezen van gewicht en om een buikje weg te werken dankzij alle vitaminen (vitamine C, B1, B2, B3, B6, B12 en K) en vetzuren die de vrucht bevat.

Avocado stimuleert ook een betere opname van andere voedingsstoffen, zoals die van tomaat en wortel. Hij draagt dus bij tot een veel gezondere voeding.

Avocado is goed voor je gezondheid

  1. Vertering: de vezels in avocado’s bevorderen een goede vertering, waardoor je diarree en constipatie kunt bestrijden, maar ook buikpijn.
  2. Diabetes en cholesterol: dankzij zijn antioxiderende werking en zijn gehalte aan vitamine K en vetzuren, vermindert avocado het risico op diabetes en cholesterol in het bloed.
  3. Hart- en vaatziekten: avocado is uitstekend voor het hart en zou goed zijn voor mensen met hoge bloeddruk.
  4. Bevordert de genezing van wonden: de eigenschappen van avocado worden ‘trofisch’ genoemd. Dat betekent dat ze het weefsel voeden en dat ze een helende uitwerking hebben op wondjes op de huid en het tandvlees. Ideaal is de combinatie van de uitwerking van avocado of avocado-olie met de Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Original tandpasta.
  5. Menstruatiepijnen en zwangerschap: deze wonderlijke vrucht verlicht ook menstruatiepijnen en wordt aangeraden in gevallen van menorragie (abnormaal lang durende ongesteldheid). Als je zwanger bent, weet dan dat avocado voor je baby ook het risico op aangeboren anomalieën vermindert.

Cosmetische toepassingen van avocado

We hebben hierboven al gezegd dat avocado wonden heelt en de huid herstelt, wat bijdraagt tot het behoud van een mooie huid. Avocado bestrijdt uitdroging van de huid, zwangerschapsstriemen en zelfs wallen onder de ogen! Een gemixte avocado is een onmisbaar ingrediënt in een speciaal hydraterend gezichtsmasker.

Niet alleen voor je huid kun je avocado’s gebruiken, maar ook voor je haar! Een haarmasker met avocado zal wonderen doen en droog en beschadigd haar verzachten en herstellen. Het zal je haar zelfs sneller laten groeien, dankzij het gehalte aan biotine of vitamine B8.

En jij, is de heilzame werking van deze uitzonderlijke vrucht jou ook al opgevallen?