5 voedingsmiddelen waar je niet omheen kunt als je wilt afvallen!

5 voedingsmiddelen waar je niet omheen kunt als je wilt afvallen!

Zin om beter en lichter te eten? Dit zijn enkele tips voor een boodschappenlijstje als het doel is: 'afvallen'. Een paar eenvoudige goede gewoonten kunnen een groot verschil maken!


Afslanken is een echte klus! Maak het jezelf daarom wat makkelijker door in de ijskast altijd voedingsmiddelen die goed zijn voor de lijn te bewaren. Met deze basisingrediënten kun je een heleboel gerechten klaarmaken die ideaal zijn om aan je lijn te werken, terwijl ze niets afdoen aan je eetplezier. En wil je een afslankingsdieet combineren met gezonde voeding in de winter, denk dan aan seizoensgebonden fruit en groenten !

Vervang de boter

Gebruik plantaardige oliën of margarine (gemaakt van plantaardige oliën, die weinig verzadigd vet en cholesterol bevatten) in plaats van boter. Deze ingrediënten voor een slanke lijn kunnen gebruikt worden zowel bij het koken en bakken. Je kunt bijvoorbeeld best doorgaan met het bereiden van heerlijke, huisgemaakte gebakjes voor het hele gezin!

Denk aan verse groenten!

Zorg ervoor altijd een paar verse groenten in huis te hebben om op te knabbelen. Wortel, radijs en kerstomaat zijn uitstekende voedingsmiddelen voor het afslanken en bovendien makkelijk voor te bereiden voor een tussendoortje dat snel klaar is. Als je tijd wilt winnen kun je van tevoren een bloemkool of broccoli in stukjes snijden en in de koelkast bewaren.

Koop melkproducten met weinig vetstoffen

Yoghurt, kaas, crème fraîche, melk en ijs met weinig of geen vetstof zijn allemaal te vinden in de supermarkt. Je kunt dus makkelijker afslanken door deze voedingsmiddelen te kiezen als je ze zorgvuldig uitkiest door te letten op het vetstofgehalte dat op de verpakking staat!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een persoonlijke toets aanbrengen

Er bestaan tal van smakelijke ingrediënten die vermageren niet in de weg staan . Gebruik gerust azijn, aromatische kruiden en specerijen, sojasaus en augurken: dit soort voedingsmiddelen brengen je gerechten heerlijk op smaak, terwijl ze weinig of geen calorieën toevoegen!

Kies voor complete granen

Volle granen zijn uitstekend voor de gezondheid. Ze zijn uitstekend om de dag mee te beginnen en zorgen ervoor dat je het tot aan de lunchtijd uithoudt. Volkorenbrood is heel geschikt bij het ontbijt, maar ook bij de lunch. Volle granen zijn immers zeer voedzaam en verzadigend, vandaar dat ze dat grote hongergevoel en je nijging tot snoepen vermijden zodat je je dieet niet naar de knoppen helpt. Bruine rijst, volkorenpasta en quinoa kun je zowel bij de lunch als het avondeten klaarmaken.

Beloon jezelf voor je dieetinspanningen door biologische groenten en fruit te kopen die veel meer smaak hebben! Als je smaak hebt van je eten denk je al minder gauw aan tussendoortjes als chocolade of koekjes!

Na al dat lekkers te hebben gegeten waar je je lijn een plezier mee doet, vergeet dan niet je tanden te poetsen met de elektrische tandenborstel van Oral-B: met een goede tandverzorging doe je jezelf immers ook een plezier en eet je minder!

En jij, welke voedingsmiddelen zou jij aanraden om af te slanken?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Anna64

Anna64

gemeld

Jammer dat hier wordt aangeraden om boter te vervangen door margarine terwijl (hopelijk) iedereen weet hoe slecht margarines zijn voor de gezondheid. Gebruik echte boter, kokosolie, olijfolie en notenolie (de 2 laatste niet voor bakken en braden). Neem volle yoghurt op Griekse wijze en laat alle light producten. Gezonde vetten maken niet dik, wel slechte of snelle koolhydraten.

  • melden
Maria

Maria

gemeld

Ik eet elke dag 200gr verse groenten en 250ml zelfgemaakte magere soep. Verander elke dag van kleur zo krijg je alle vitamines die je nodig hebt.

  • melden
Tonneken

Tonneken

gemeld

Op de boterham platte kaas met een beetje confituur of met radijsjes kan heel lekker zijn

  • melden
Smartie

Smartie

gemeld

Yoghurt is geen dikmaker omwille van het vet, maar omwille van de suikers die erin zitten. Ik koop nu natuuryoghurt, en doe er zelf vers fruit in. Magere yoghurt wil dikwijls ook zeggen : geen smaak, en als je magere yoghurt met fruit koopt zit dat ook vol suikers en weinig fruit.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer