7 x zuivel: lekker variëren!

7 x zuivel: lekker variëren!

Een scheutje melk bij de cornflakes, een potje yoghurt op het werk, een sneetje kaas tussen de boterham... Wil jij meer variatie in je dagelijkse portie zuivel? Wij geven je 7 zuivel-suggesties!


1) Geklaarde boter:

Verhit zachtjes een klont roomboter tot ze helemaal is gesmolten en verwijder dan de witte bovenlaag. De overgebleven vloeistof kun je gebruiken om vlees of vis te bakken zonder risico op aanbranden.

2) Hüttenkäse:

deze kwarkachtige kaas is gemaakt van uitgelekte wrongel. Ze is zeer rijk aan eiwitten, maar arm aan vet. Voor wie wil afvallen, is dit de beste keuze van zuivel. Smeer een laagje op bruin brood en garneer met radijsjes.

3) Ricotta:

zuivel van Italiaanse oorsprong! Het is een verse kaas met een laag zoutgehalte. Je kunt deze romige lekkernij warm eten, bijvoorbeeld in een quiche of pastagerecht, maar ook koud is ricotta overheerlijk. Verbrokkel het over een slaatje of smeer het op de boterham met wat honing.

4) Kefir:

dit is een gefermenteerde, licht zurige melkdrank die vooral in Turkije populair is. Tegenwoordig kun je het in elke supermarkt kopen. Het is zuivel die verpakt wordt in plastic potjes, net zoals yoghurt. Let wel op als je het potje opent, kefir is vloeibaar! Gebruik het als drinkyoghurt bij het ontbijt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5) Karnemelk:

deze melk is de vloeistof die overblijft als je boter maakt van room. Met de licht zurige smaak en bijna geen calorieën, is karnemelk een goede keuze van zuivel voor afvallers! Tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt in beslag voor cupcakes.

6) Griekse yoghurt:

het is zuivel die vaak gegeten wordt in de balkan. Het is een romige yoghurt die eerst is uitgelekt door een kaasdoek. Daarom is ze dikker van textuur dan gewone yoghurt. Meng Griekse yoghurt met mayonaise voor een lichtere dipsaus of gebruik het ter vervanging van room in desserts.

7) Zure room:

aan deze room zijn melkzuurbacteriën toegevoegd. De textuur is nogal dicht, waardoor de room zich goed laat smeren. Ideaal in koude bereidingen, zoals een toastje met zalm. Dit is zuivel voor fijnproevers!

Waarom is zuivel zo gezond?

Zuivel bevat essentiële voedingsstoffen zoals calcium, mineralen, eiwitten en vitamine A, B6, B12 en D. Calcium wordt niet aangemaakt door het lichaam zelf, je moet het dus uit je voeding halen. Van zuivel krijg je niet enkel sterke tanden en botten, ook je huid en haren blijven mooi. Let wel, enkel producten op basis van melk, of de afgeleiden ervan, vallen onder de noemer zuivel. Dat geldt niet enkel voor koemelk, maar ook voor de melk van geiten, schapen, buffels en paarden. Eieren en margarine zijn dus geen zuivelproducten.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina