Ananas, amandel en chili chutney

Ananas, amandel en chili chutney

Vers fruit in overvloed? Maak jam, compote of chutney om wat je nu niet op kan, langer te bewaren.


Opbrengst: Drie potten van 340 ml
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totaal benodigde tijd: 50 minuten

Ingrediënten:

  • 1 rijpe ananas
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 tl geraspte verse gember
  • 150 g suiker
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • 125 ml (inmaak)azijn
  • 125 ml water
  • 30 g geroosterd amandelschaafsel

Bereiding:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Verwijder de bladeren en schil de ananas; zorg daarbij dat je de bruine puntjes er allemaal uit snijdt. Snijd het harde hart uit de ananas en het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Doe de ananasstukjes in een pan; voeg de suiker, chilipeper, gember, ui en zout toe.
  • Schenk de azijn en het water erbij en roer tot alle suiker is opgelost. Voeg het amandelschaafsel toe.
  • Breng alles aan de kook en laat het dan nog 20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg indien nodig wat extra water toe.
  • Giet de chutney in gesteriliseerde potten en sluit deze goed af.

Wist je dat? In ananas zit een enzym dat gebruikt kan worden om vlees mals te maken. Door de ananas te koken, verdwijnt dit enzym.

Hoe steriliseer je jampotten?

  • Controleer dat alle potten deksels hebben die goed sluiten. Als de potten rubberen afsluitringen hebben, kijk dan goed of deze niet aangetast zijn.
  • Was de potten en deksels in heet water met afwasmiddel.
  • Zet de potten in een koude oven en verwarm tot 160ºC. Laat de potten hier 10 minuten instaan en doe dan de oven uit.
  • Kook de deksels 10 minuten in water.
  • Gebruik steeds een gesteriliseerde tang om de potten en deksels mee op te tillen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer