Geniet van me-time

Geniet van me-time

Iedereen moet ergens een moment hebben dat je niets hoeft, alleen de plezierige dingen van het leven waar je van wil genieten. Lees waarom dit belangrijk is en hoe je voor deze momenten kunt zorgen!


Wees jezelf

We vinden het allemaal fijn om tijd met de familie door te brengen. Er is niets leuker dan met je kinderen te spelen, een gesprek te hebben over iets wat je bezighoudt met je partner of samen te knuffelen op de bank... meestal. Geef het maar toe - tijden veranderen. Er zijn tegenwoordig ook andere dingen waar we van genieten: onze hobby's, vrienden, kunst, sport, muziek... Je bent een ouder en partner, maar daarnaast ben je ook iemand die voor zichzelf moet zorgen, een toegewijde hardloper of zwemmer, een filmfan of lezer. En de waarheid is dat je kinderen en partner alleen zullen profiteren als jij soms tussen al deze rollen schakelt. Je nieuwe indrukken en prestaties dragen bij aan een gelukkigere jij!

Ontspan, neem de tijd

Een van de eerste openbaringen die psychologen hun patiënten meestal bieden, is dat je niet perfect hoeft te zijn. Wat je ook denkt, een perfecte ouder bestaat niet - en dat is prima. Als het om jou gaat, mag je soms ontspannen, bijvoorbeeld genieten van jouw favoriete Special K Cracker Crisps als de kinderen in bed liggen. Het is net als een ouder zijn - van tijd tot tijd kun je de teugels ook laten vieren als het om je kinderen gaat.

Wat het ook is dat jij wilt doen, het maakt niet uit - maak er geen punt van dat je even bij wil kletsen met vrienden van vroeger tijdens een drankje of een lekker dagje weg organiseert. Wat telt is dat je je uitgeruster en energieker zult voelen - en dat zal, wat je ook als activiteit kiest, je effectiever maken op andere gebieden in je leven.

Maak het waar

De moeilijkste stap is jezelf toestemming geven voor een beetje me-time. Maar nu weet je dat het geen misdaad is, toch? Nu moet je een dag vastleggen en afspraken maken met de mensen die daarbij betrokken zijn, zoals je vrienden, ouders of partner. Probeer nog even niet te denken aan wat er thuis gebeurt - het is nu tijd voor jou! Zelfs als je nog even niets gepland hebt, kun je die tijd van tevoren vastzetten en later iets bedenken. Het is altijd een goed idee om vrienden uit te nodigen voor een kleine picknick of een wandeling. Neem wat drank, lekkere snacks, zoals Special K Cracker Crisps, wat vers fruit mee en geniet van een leuke dag in het park. Je zal zien dat de tijd nemen om even lekker te lachen met vrienden je veel goed kan doen.

Maak je geen zorgen - je gezin een paar uur alleen laten, is veilig, er zal ze niets overkomen! Jouw lieverdjes zullen zeker spannende plannen bedenken om zichzelf bezig te houden. Zodat als je thuiskomt na een wellnessdagje of een volleybalwedstrijd, jij en je geliefde gezin allerlei verhalen te vertellen hebben. En voor de volgende keer dat je even weg bent, weet je dat ze het zonder jouw directe aanwezigheid ook redden.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Integreer leven en vrije tijd

Integreer leven en vrije tijd

Integreer leven en vrije tijd

Altijd maar de ideale verdeling tussen werk en vrije tijd aan het najagen? Zouden we niet gelukkiger zijn als we beide perfect in balans hadden? Waarschijnlijk niet! We klampen ons vast aan de fantasie van een perfecte harmonie tussen werk en vrije tijd omdat het moeilijk is om toe te geven dat we het niet allemaal aan kunnen. Zouden we dan beter het concept van de ideale werk-vrije tijd balans laten varen? In één woord: ja.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

De december maand is de meest feestelijke, gezellige tijd van het jaar. Maar ook de drukste: kerstvakantieactiviteiten, bezoekjes aan vrienden en familie, diners voorbereiden en cadeautjes kopen. Je gezin kan door deze drukte in de aanloop naar Kerstmis soms wat ongeduldig en prikkelbaar zijn. En dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Zin in meer geeft je tips om kerststress tegen te gaan en er voor iedereen een feest van te maken.