Gezonde, lichte alternatieven

Gezonde, lichte alternatieven

Gezond koken is helemaal niet zo moeilijk. Vaak volstaat het om slechts enkele gewoonten overboord te gooien en vet- en suikerarme ingrediënten in de plaats te gebruiken. We serveren enkele tips.


Light room

Vervang de volle room op je winkellijstje door een licht alternatief met slechts 5 of 7% vet. Je kunt nog altijd een smeuïg sausje eten maar het aantal calorieën ligt een pak lager.

Grillen

Een gegrild stuk tonijnsteak of filet pur is heerlijk licht. Een stevige klont boter is niet nodig, het volstaat om je stuk vis of vlees minimaal in te vetten met een beetje olie. Lekker én gezond!

Soep

Een kom soep is snel klaar en is een gezond en evenwichtig tussendoortje. Heb je geen tijd om regelmatig soep te maken? Maak dan af en toe een grote portie en vries soep in.

Yoghurt

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een lekkere vinaigrette hoeft geen caloriebom te zijn. Breng voor een licht alternatief wat (Griekse) yoghurt op smaak met peper, zout, verse look en tuinkruiden. Voeg eventueel wat fijngehakte ui of komkommer toe.

Ovenfrieten

Snijd enkele aardappelen in frietvorm, spoel ze af en droog ze vervolgens goed in een propere keukenhanddoek. Spreid de frietjes uit op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Bak goudbruin in een voorverwarmde oven van 200° C. Lekker en licht!

Volkoren producten

Af en toe wat wit brood of pasta kan geen kwaad, maar wissel voldoende af met volkoren producten. Ze zijn goed voor de darmflora en geven sneller een verzadigd gevoel.

Eet 6 keer per dag

Maak tijd voor een evenwichtig ontbijt, een lichte lunch en een gezond diner boordevol groenten. Neem zowel in de voormiddag, namiddag als avond een gezond tussendoortje om de honger te stillen. Yoghurt, fruit, soep of een granenkoek zijn caloriearme lekkernijen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

zuiderzon

zuiderzon

gemeld

Tonijn is een vissoort die niet meer gepromoot zou mogen worden, Vijf van de acht soorten tonijn zijn met uitsterven bedreigd De drie andere blauwvintonijnsoorten doen het niet veel beter zodat de kans dat supermarkten in 2020 nog tonijn verkopen klein is als er niet snel iets verandert

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador