Gezonde, lichte alternatieven

Gezonde, lichte alternatieven

Gezond koken is helemaal niet zo moeilijk. Vaak volstaat het om slechts enkele gewoonten overboord te gooien en vet- en suikerarme ingrediënten in de plaats te gebruiken. We serveren enkele tips.


Light room

Vervang de volle room op je winkellijstje door een licht alternatief met slechts 5 of 7% vet. Je kunt nog altijd een smeuïg sausje eten maar het aantal calorieën ligt een pak lager.

Grillen

Een gegrild stuk tonijnsteak of filet pur is heerlijk licht. Een stevige klont boter is niet nodig, het volstaat om je stuk vis of vlees minimaal in te vetten met een beetje olie. Lekker én gezond!

Soep

Een kom soep is snel klaar en is een gezond en evenwichtig tussendoortje. Heb je geen tijd om regelmatig soep te maken? Maak dan af en toe een grote portie en vries soep in.

Yoghurt

Een lekkere vinaigrette hoeft geen caloriebom te zijn. Breng voor een licht alternatief wat (Griekse) yoghurt op smaak met peper, zout, verse look en tuinkruiden. Voeg eventueel wat fijngehakte ui of komkommer toe.

Ovenfrieten

Snijd enkele aardappelen in frietvorm, spoel ze af en droog ze vervolgens goed in een propere keukenhanddoek. Spreid de frietjes uit op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Bak goudbruin in een voorverwarmde oven van 200° C. Lekker en licht!

Volkoren producten

Af en toe wat wit brood of pasta kan geen kwaad, maar wissel voldoende af met volkoren producten. Ze zijn goed voor de darmflora en geven sneller een verzadigd gevoel.

Eet 6 keer per dag

Maak tijd voor een evenwichtig ontbijt, een lichte lunch en een gezond diner boordevol groenten. Neem zowel in de voormiddag, namiddag als avond een gezond tussendoortje om de honger te stillen. Yoghurt, fruit, soep of een granenkoek zijn caloriearme lekkernijen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

zuiderzon

zuiderzon

gemeld

Tonijn is een vissoort die niet meer gepromoot zou mogen worden, Vijf van de acht soorten tonijn zijn met uitsterven bedreigd De drie andere blauwvintonijnsoorten doen het niet veel beter zodat de kans dat supermarkten in 2020 nog tonijn verkopen klein is als er niet snel iets verandert

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Veggie voor beginners

Donderdag veggie-dag? Geen idee hoe je lekkere vegetarische gerechtjes op tafel kunt zetten? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Dankzij deze beginnerstips leer je heerlijke maaltijden boordenvol groenten op tafel toveren.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Iedereen kan wel naar de snoepwinkel of bakker gaan voor zoetigheden voor familie en lovers met Valentijn. Maar als je een chocoladeliefhebber bent d...

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue

Zo maak je gezonde zeebaars op de barbecue
5

Hoewel barbecueën een gezonde manier van koken is, zijn het bijbehorende vlees, de sausjes en het brood dat wat minder; zeker als je wat op je lijn probeert te letten. Onze zeebaars in papillot (envelopje van bakpapier) is dan ook de perfecte zomermaaltijd – laag in calorieën maar rijk in smaak.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Champignons geven al hun geheimen prijs

Boleten, morieljes, eekhoorntjesbrood... Spring deze herfst kwistig om met champignons. Heerlijk bij een gebraad, een stoofpotje of een omelet. Behandel de champignons wel met respect.

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow