Gezonde olie voor het hele lichaam

Gezonde olie voor het hele lichaam

Olie is zowel in ons bord als op ons lichaam erg gezond. Er bestaan dus vele soorten. Zin om meer te weten wat de voordelen hiervan zijn? Lees snel verder


Het is al millennialang geweten dat sommige oliën weldoende eigenschappen bezitten. Ze werken helend, verzachtend en beschermend. In de laatste jaren hebben deze waardevolle producten, onder al hun vormen, steeds meer erkenning gekregen. Vandaag beschikken we over een gezonde olie voor zo goed als elk deel van ons lichaam, letterlijk van kop tot teen. Tot de bekendste behoren argan-, jojoba- en olijfolie en ook nog kokos- en amandelolie."

Waarschijnlijk vinden we vandaag de dag in de meeste badkamerkastjes een of andere vorm van verzorgingsolie, in zijn puurste vorm in zeldzame flesjes. Gezonde oliën zijn lange tijd als ingrediënt gebruikt in fijne huid- en haarverzorgingsproducten, maar hiervoor werd voornamelijk beroep gedaan op minerale oliën die echter omstreden zijn. Minerale olie is een goedkoop ingrediënt dat veel afkeuring heeft gekregen omdat het de neiging heeft de poriën te verstoppen en de huid levensloos te maken. De oliën die vandaag de voorkeur genieten zijn daarentegen de duurdere plantaardige variëteiten, zoals arganolie, jojobaolie, amandelolie en olijfolie.

Verzorgende bomen en struiken

De Marokkaanse arganboom draagt vruchten waarvan de zaadjes worden geroosterd en gemalen waarbij ze hun exclusieve en dure olie vrijgeven. Arganolie wordt geprezen voor onder meer de verzorging van broze nagels en de behandeling van droog haar en droge huid. Zij wordt ook de eigenschap toegeschreven de huid opnieuw glans te geven en een helend effect op eczema te hebben.
De voorstanders van jojobaolie spreken van dezelfde voordelen. De proteïnerijke jojobaolie verleent een glans aan de huid en geeft terug leven aan droog en beschadigd haar. De uit de zaden van de jojobastruik onttrokken olie, zou ook de haargroei versnellen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Nuttige noten

De eigenschappen van de olie die aan amandelen wordt onttrokken, geniet eveneens hoog aanzien. De olie is zacht en kalmerend en kan gebruikt worden om make-up te verwijderen in plaats van zeep of andere huidreinigingsmiddelen. Heel wat vrouwen gebruiken ook amandelolie 's nachts op hun wimpers, een methode die de wimpers steviger moet maken en hun groei moet versnellen. Amandelolie is ook geliefd als massageolie omdat ze niet zo snel door de huid geabsorbeerd wordt als sommige andere oliën.

Een andere gezonde olie die er eveneens uitspringt, is kokosolie. De gezondheidsvoordelen van kokosolie worden al jarenlang beschreven, maar niet elke kokosolie komt in aanmerking. De voorkeur gaat duidelijk uit naar een gezonde olie die ecologisch verantwoord is en onder koude persing wordt verkregen. In de wereld van de schoonheidsverzorging neemt kokosolie wel degelijk haar plaats in. Ze kan worden gebruikt als conditioner voor het haar en de huid en ook om kloofjes in de voeten te genezen. Een andere tip is enkele druppels aan het badwater toe te voegen om een mooi zachte en glanzende huid te krijgen.

Schoonheid in de voorraadkast

Voor wie het minder breed heeft, is er geen reden tot wanhoop. We kunnen gewoon naar onze keuken of voorraadkast stappen en de fles olijfolie nemen. Olijfolie wordt al sinds mensheugenis geprezen, met name door de bewoners rond de Middellandse Zee, als een middel tegen droge nagelriemen, ruwe ellebogen, voeten die lijden onder de winter en tegen een droge hoofdhuid. Om onze huid te beschermen en ze haar aantrekkelijke zachtheid te schenken, wordt koudgeperste olijfolie (maagdenolie) vaak als de allerbeste keuze vernoemd.

Om te weten welke olie de beste keuze is, moeten we er rekening mee houden dat bepaalde variëteiten meer of minder vet bevatten. De 'drogere' oliën worden sneller door de huid geabsorbeerd, maar hun werking is van kortere duur. De vettere oliën hebben een duurzamer effect, maar de huid heeft meer tijd nodig om ze te absorberen. Om te kiezen welke olie de beste olie voor ons is, baseren we ons op ons huidtype: een 'droge' olie voor een vette huid en een 'vette' olie zijn de oplossing voor een droge huid.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina