Groene koks koken beter!

Groene koks koken beter!

Wie van kokkerellen houdt, staat er wellicht niet altijd bij stil dat het doorbreken van een paar kookgewoontes goed is voor het milieu. Eco in de keuken!


Eco koken begint bij eco shoppen.

Wie milieuvriendelijk wil koken, doet dat uiteraard met milieuvriendelijke producten. Ecologisch verantwoorde geteelde groenten zijn niet alleen lekkerder, ze bevatten ook meer vitaminen. Probeer er ook op te letten waar je groenten vandaan komen: beter geen producten die van erg ver komen. En, kies voor milieuvriendelijke verpakkingen. Liever geen plastic zakjes, maar en herbruikbare tas.

Deksels!

Eco koken, dat is uiteraard zo weinig mogelijk energie verbruiken: gebruik daarom deksels op je potten. Het zal het kookproces gevoelig versnellen. En gebruik de juiste pannen: te kleine pannen op een groot vuur en je verliest een massa energie. Andersom geldt ook. Ecologisch koken begint bij milieubewust denken.

Gebruik een mechanische kookwekker!

Het kook-eitje dat je kreeg voor moederdag is een groen hulpje. Verbruikt geen energie en helpt je te vermijden dat je je eten 'overkookt'.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ecologisch bewust koelen...

Een koelkast is een energievreter: milieubewust koelen, dat is de deur van je koelkast altijd goed dichtdoen; je kan bij de aanschaf van een nieuwe koelkast beter wat meer investeren: een koelkast met een A-label verbruikt een pak minder energie. Dit geldt uiteraard ook voor je diepvriezer.

Warm: blazen en dan pas koelen.

Heb je gedaan met kokkerellen en heb je nog eten over? Laat het afkoelen voor je het in de koelkast zet: ecologisch beter, want je koelkast hoeft op die manier geen overuren te draaien.

Oven: hou hem dicht!

Kijken of je cake al klaar is? Daar hoef je de oven niet voor te openen; je verliest er onnodig veel warmte mee: niet meteen ecologisch okee! Hou de oven dus dicht en zorg ervoor dat de dichtingen niet versleten zijn...

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina