Je kinderen en hun groentjes

Je kinderen en hun groentjes

Groenten: bijna alle kinderen hebben wel eens zo’n periode waarin ze ervan gruwen. Ze zijn dan een pak kieskeuriger over wat er in hun bordje ligt. De groenten moeten er dan vaak aan geloven. Met een creatieve aanpak van mama lukt het vaak wel. Wij zetten je graag op weg met onze tips.


Kinderen groenten laten eten: de basis

Om je kinderen aan de groenten te krijgen, heb je wat inzicht in de psychologie van je zoon- of dochterlief nodig.

    • Een nieuwe smaak moet je leren kennen. Denk even terug aan je eigen kindertijd, wedden dat ook mama vroeger niet alle groenten meteen lustte. Blijven proberen is dus de boodschap.
    • Wie altijd zijn bord moét opeten, kan weerzin ontwikkelen tegen het leuke ritueel dat samen eten eigenlijk hoort te zijn. Als je kind echt sommige groenten niet lust, volstaat het een hapje te laten proeven. Daarmee toont het z'n goede wil, wie weet lukt het volgende keer beter.
    • Vergeet niet je kind op tijd te prijzen als het flink eet en geef ook zelf het goede voorbeeld.
    • Betrek je kinderen bij het eten maken: laat ze af en toe zelf kiezen wat ze eten, laat je kleine chefs je helpen bij het klaarmaken en zorg ervoor dat het een positieve gebeurtenis wordt. Wedden dat het veel makkelijker wordt om die groenten dan ook met veel smaak op te eten eens ze op hun bordje liggen?

Zo maak je groentenfans van je kids

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je kinderen houden van vertrouwde smaken en texturen, en daar kan een slimme mama op inspelen. Je kan bijvoorbeeld hartige pannenkoekjes maken, waarbij je maïs, erwten en geraspte wortelen door het beslag mengt. Of maak eens een hartige cake met tomaten en ham, en knutsel samen spinazie-kaasballetjes in elkaar.

Zoek naar opportuniteiten om op een speelse manier groenten te verwerken in de maaltijden van je kinderen: een paprikamondje op de pizza, diverse groenten die je in de pastasaus mixt, kerstomaatjes in de brooddoos. Smoothies en groenten-fruitsapjes vallen meestal ook goed in de smaak. En tot slot: hou het leuk voor jezelf en voor hen! Een beetje mama-magie en een fantasierijke naam doen soms wonderen. Wie zou er niet willen beginnen aan wortelfrietjes, een dampend kommetje toversoep met kikkerogen of mama's geheime superheld-groentenpuree? Smakelijk!

Heb je nog nood aan inspiratie? Zin in meer experte Evelien blogt regelmatig over haar culinaire favorieten!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina