Kabeljauw met tuinkruiden

Kabeljauw met tuinkruiden

Nodig voor 4 personen

  • 800 g kabeljauw aan een stuk
  • peterselie,dragon, kervel, bieslook
  • 4 eetlepels olie
  • 1 eetlepel melk
  • 1 citroen
  • peper en zout
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding
Bekleed een ovenschaal met alufolie. Laat daarbij zoveel overhangen dat je er straks de vis mee kunt bedekken. Was de kruiden, hak van ieder een eetlepel en meng goed. Strijk de alufolie ruim in met olie en leg er de helft van de kruiden op. Was de vis, droog hem af, strijk hem in met melk, en leg hem in de schaal. Bestrooi met peper en zout. Maak enkele insnijdingen in de vis, bestrooi hem met de rest van de kruiden en drup er wat olie over. Vouw het alufolie dicht over de vis. Zet de schaal 40 minuten in een oven op 160°C graden. Vouw de alufolie open wanneer de vis gaar is en zet de schaal nog 5 minuten in de oven. Schik de vis met folie en al op een dienschaal, leg er schijfjes citroen op en serveer.

Tip: controleer of de vis gaar is door er met een mes in te steken. Als dat er schoon uitkomt is hij goed.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer