Omarm een gezonde levensstijl

Omarm een gezonde levensstijl

Hoe kun je een levensstijl omarmen die goed is voor je gezondheid? Deze levensstijl is makkelijker te bereiken dan je zal verwachten!


Kleine aanpassingen, indrukwekkende effecten

Op een bepaald moment in het leven neemt bijna iedereen de beslissing gezonder te gaan leven. En als dat eenmaal bereikt is, denken we: waarom hebben we dat niet eerder gedaan? Dus waarom wachten? Waarom niet vandaag beginnen? Misschien niet alles tegelijk, maar stap voor stap telt ook. Je hoeft niet onmiddelijk een fitnessgoeroe te worden. Misschien word je dat wel op een dag, maar stel vandaag doelen die gemakkelijk te halen zijn en die niet moeilijk klinken: drink dat beroemde glas water iedere ochtend of doe om de twee uur wat lichte oefeningen. Hou het bij een paar goede voornemens per keer, zo blijft het leuk.
Het geheim is dat je jouw leven niet ondersteboven hoeft te gooien om je doelen te bereiken. Je kunt je eigen fitnessplan opstellen en je hoeft geen eten te laten staan dat je lekker vindt.

Persoonlijke mix

Een gezonde levensstijl biedt ontelbare mogelijkheden: je hoeft niet heel vroeg wakker te worden als je geen ochtendmens bent of snoep te laten staan als je erg van chocolade houdt. Er is altijd een manier om alternatieven te vinden die bij jouw voorkeuren passen. De grootste uitdaging is om het juiste evenwicht te bewaren!

Er zijn 3 verschillende factoren die leiden tot een gezond leven - fysiek, sociaal en emotioneel. Een evenwichtig eetpatroon en regelmatig bewegen is het fysieke gedeelte. Omgaan met vrienden en familie of tijd uittrekken voor je hobby's en interesses kunnen de sociale en emotionele kant in evenwicht brengen. De basis van alle drie is heel eenvoudig: overdrijf niet en de rest is een persoonlijke keuze.
Het menselijk lichaam is ontwikkeld om een bepaald aantal voedingsstoffen te verwerken afhankelijk van hoe groot je bent en hoeveel je beweegt. Maar verplicht je niet iets te eten dat je niet lekker vindt. Vind je tomaten lekker? Appels? Druiven? Maak een lijst met je favoriete fruit en groenten. Voeg daar granen, kruiden, vlees en vis aan toe waar je naar uitkijkt om te eten. Volg niet de traditionele menu's maar pas ze aan aan jouw smaak en levensstijl. Let op nieuwe of innovatieve producten die minder vet, suiker of zout bevatten.

Geef er je eigen draai aan!

Probeer eens te experimenteren met je favoriete gerechten. Kies bij het avondeten bijvoorbeeld vlees of vis dat je het lekkerst vindt, maar maak er je eigen saus bij zodat je controle hebt over de hoeveelheid vet of toevoegingen. Soms kunnen kleine veranderingen je helpen het beste uit eten te halen en je tegelijkertijd aan een gezondere levensstijl helpen.

Hetzelfde geldt voor bewegen. Je lichaam moet bewegen, maar jij kiest de activiteit. Als de sportschool of iets dergelijks niet iets voor jou is, neem dan een dansles of ga de hond uitlaten. De volgende keer kun je de trap nemen in plaats van de lift. Zelfs als het maar een paar verdiepingen zijn, kan het deel uitmaken van je trainingsprogramma. Denk na over welke activiteiten je leuk vindt of die je regelmatig kan doen - en doe het dan zonder het uit te stellen.

Nu we het hebben over je sociale leven en je emotionele welzijn, onthou dan dat dit net zo belangrijk is als je voeding en sport. Je zou het zelfs kunnen combineren - veel mensen vinden het veel fijner om met iemand anders te gaan wandelen of joggen dan alleen. Neem als ontspanning de tijd om met vrienden en familie een spelletje te spelen, een film te kijken of gewoon te kletsen. Iets wat in je dagelijkse routine past. Dit alles kan helpen om ervoor te zorgen dat je ook op je emotionele gezondheid let.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Integreer leven en vrije tijd

Integreer leven en vrije tijd

Integreer leven en vrije tijd

Altijd maar de ideale verdeling tussen werk en vrije tijd aan het najagen? Zouden we niet gelukkiger zijn als we beide perfect in balans hadden? Waarschijnlijk niet! We klampen ons vast aan de fantasie van een perfecte harmonie tussen werk en vrije tijd omdat het moeilijk is om toe te geven dat we het niet allemaal aan kunnen. Zouden we dan beter het concept van de ideale werk-vrije tijd balans laten varen? In één woord: ja.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

Hoe zorg je dat je hele gezin – inclusief de kinderen! – geniet van kerst?

De december maand is de meest feestelijke, gezellige tijd van het jaar. Maar ook de drukste: kerstvakantieactiviteiten, bezoekjes aan vrienden en familie, diners voorbereiden en cadeautjes kopen. Je gezin kan door deze drukte in de aanloop naar Kerstmis soms wat ongeduldig en prikkelbaar zijn. En dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Zin in meer geeft je tips om kerststress tegen te gaan en er voor iedereen een feest van te maken.