Rabarbercompote

Rabarbercompote

Vers fruit in overvloed? Maak jam, compote of chutney om wat je nu niet op kan, langer te bewaren.


Opbrengst: 3 potten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale benodigde tijd: 30 minuten

Ingrediënten:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • 2 kg rabarberstengels
  • 0,5 kg suiker (indien je van zoet houdt gebruik je wat meer suiker, indien je eerder van het zure houdt gebruik je wat minder)
  • Snufje zout
  • 50 ml citroensap

Bereiden:

  • Gebruik stevige, fel rode rabarber. Snijd een stukje van de onder- en bovenkant en verwijder eventuele bladeren.
  • Snijd de rabarber in stukjes van 2 à 3 cm; snijd altijd dwars over de stengel zodat je geen taaie draadjes in de compote krijgt.
  • Doe de stukjes rabarber in een steelpan, samen met de suiker, een snufje zout en het citroensap.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken totdat de rabarber zacht is geworden. Roer niet teveel want de rabarber kan makkelijk uit elkaar vallen.
  • Giet de hete rabarber in gesteriliseerde jampotten en doe meteen de deksel erop.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Mélissa

Mélissa

gemeld

Wij hebben er de dag zelf en de dag erna van gegeten toen was het op.

  • melden
Mélissa

Mélissa

gemeld

Gisteren voor de eerste keer rabarbercompote gemaakt. Het was een ander receptje (basisrecept) maar zeer lekker. 500g rabarber 50g suiker en kaneel dit ongeveer 10minuten laten koken. Daar aardappelen in de oven met witte pens. Goedkoop! (Rabarber in de tuin zeker een aanrader het blijft groeien)

  • melden
zazzzoe

zazzzoe

gemeld

ga ik direct proberen

  • melden
rietjerans

rietjerans

gemeld

ik doe altijd de helft suiker bij , ik dacht dat het nodig was om te bewaren in ons kookboek gelezen.hoelang kunt u uw confituur bewaren op die manier zoals u ze klaarmaakt.?

  • melden
lucky1954

lucky1954

gemeld

Waarçm een snufje zout ???

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer