Rabarbercompote

Rabarbercompote

Vers fruit in overvloed? Maak jam, compote of chutney om wat je nu niet op kan, langer te bewaren.


Opbrengst: 3 potten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale benodigde tijd: 30 minuten

Ingrediënten:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • 2 kg rabarberstengels
  • 0,5 kg suiker (indien je van zoet houdt gebruik je wat meer suiker, indien je eerder van het zure houdt gebruik je wat minder)
  • Snufje zout
  • 50 ml citroensap

Bereiden:

  • Gebruik stevige, fel rode rabarber. Snijd een stukje van de onder- en bovenkant en verwijder eventuele bladeren.
  • Snijd de rabarber in stukjes van 2 à 3 cm; snijd altijd dwars over de stengel zodat je geen taaie draadjes in de compote krijgt.
  • Doe de stukjes rabarber in een steelpan, samen met de suiker, een snufje zout en het citroensap.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken totdat de rabarber zacht is geworden. Roer niet teveel want de rabarber kan makkelijk uit elkaar vallen.
  • Giet de hete rabarber in gesteriliseerde jampotten en doe meteen de deksel erop.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

rietjerans

rietjerans

gemeld

ik doe altijd de helft suiker bij , ik dacht dat het nodig was om te bewaren in ons kookboek gelezen.hoelang kunt u uw confituur bewaren op die manier zoals u ze klaarmaakt.?

  • melden
lucky1954

lucky1954

gemeld

Waarçm een snufje zout ???

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador