Twee notensnacks

Twee notensnacks

Noten zitten bomvol gezonde oliën en vezels - en zijn ook nog eens een uitmuntende bron van proteïne - wat betekent dat je een snack hebt die hoog in voedingswaarden is en die je verzadigd laat voelen tot je volgende maaltijd.


Pecan-fruitreep (voor 6 personen)
(voor 7 tot 10 pecan-fruitrepen)

  • 45 g pecannoten
  • 45 g gedroogde abrikozen
  • 45 stukjes gedroogd fruit (zoals aardbeien, cranberries en blauwe bessen)
  • 45 g pompoenzaden
  • 30 g sesamzaadjes
  • 30 g gemalen amandelen
  • 190 g havermoutvlokken
  • 1,5 tl kaneelpoeder
  • Een snufje zout
  • 140 g boter
  • 135 g honing
  • 140 g ruwe rietsuiker (gezonder dan geraffineerde witte suiker)

Bereiding
Verwarm de honing, boter en suiker in een steelpan. De andere ingrediënten gaan samen in een beslagkom zodat je ze kunt mengen. Wanneer de honing begint te karamelliseren (let op dat het niet te bruin wordt) haal je het van het vuur en giet je het over de granenmix. Roer het geheel goed door en verdeel over een bakplaat met bakpapier.

Bak gedurende 25min in een voorverwarmde oven op 160°C. Eenmaal klaar verwijder je het uit de oven en laat je het op een rekje afkoelen alvorens in repen te snijden. In een luchtdichte trommel bewaren.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Yoghurt granola (voor 6 personen)

  • 450 ml yoghurt
  • 80 g pecannoten
  • 60 tot 120 g vloeibare honing
  • 200 g vers klein fruit (zoals aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen)
  • 100 g havermoutvlokken

Bereiding
Verdeel de yoghurt over 2 tot 4 glazen tot ieder glas halfvol is. Vul dan aan met de pecannoten, het verse fruit, de havermout en honing. Lepel wat extra yoghurt over de noten en het fruit en werk af met nog een laagje noten, fruit, havermout en honing.

Zin in lekkere appelsnacks?
Zin in lekkere wortelsnacks?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer