Wat is het gezondste fruit?

Wat is het gezondste fruit?

Het wordt vaak aangeraden om vijf fruit en groenten per dag te eten… Ja, maar welke? Met dit lijstje weet je nu welk fruit gezond is.


Vijf groenten en fruit per dag eten, dat is wat je vaak hoort… Ja, maar welke? Dit zijn een paar voorbeelden van het gezondste fruit!

Gezond fruit: appels

’Snoep verstandig, eet een appel’… Wie heeft nog nooit deze wijze uitspraak gehoord? Wijs inderdaad, want appels is van het allerbeste fruit voor de gezondheid! Niet alleen omdat ze vol vezels en antioxidanten zitten, maar de pectine in de schil zorgt voor het in goede banen leiden van het voedseltransport in je darmen. Dat is dan ook de reden waarom het aanbevolen is appels met de schil te eten, om ten volle de profiteren van de gunstige invloed van dit fruit op de gezondheid.

Gezond fruit: bananen

Sportmensen weten dat bananen rijk zijn aan vezels, koolhydraten en mineralen: deze unieke cocktail van voedingsmiddelen maakt bananen tot het gezondste fruit! Het zijn ook erkende weldoeners als antidepressivum, dankzij hun serotoninegehalte dat inwerkt op het zenuwstelsel en daardoor het humeur verbetert en een gevoel van welbehagen geeft. Bovendien helpen bananen om in goede gezondheid te blijven omdat er veel vitamine C en kalium in zit.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gezond fruit: frambozen

Heerlijk in een gezonde detox smoothie of in een dessert: iedereen is happy met frambozen op tafel! En des te beter, want dit fruit is uitstekend voor de gezondheid: frambozen bevatten veel antioxydanten en pectine, beschermen de darmen tegen schadelijke bacteriën en toxines. Maar pas op voor vlekken! Houd daarom altijd wat van je lievelingswasmiddel bij de hand…

Gezond fruit: kiwi’s

Sappige en een beetje zurige kiwi’s bevatten veel vitamine A, C en E, maar ook antioxydanten en vezels. Ze zijn trouwens het ideale fruit voor een verkwikkende ochtendsmoothie, om de dag met veel energie te beginnen en je immuunsysteem te ondersteunen! Kiwi’s zijn niet alleen van het gezondste fruit maar helpen ook nog eens bij het bestrijden van stress en angstgevoelens.

En jij, aan welk ‘superfruit’ geef jij de voorkeur?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer