Weten wat de pot schaft...

Weten wat de pot schaft...

Opgetrokken neuzen en kritische blikken: wie het woord linzen laat vallen, hoeft niet op applaus te rekenen. ZIN IN MEER-experte Evelien schilt, snijdt en kookt onaangedaan verder en laat de criticasters niet veel later ietwat verlegen smullen.


Ik heb al een paar keer moeten poseren voor een tijdschrift, en dus doet een fotoshoot meer of minder me weinig. Ik weet inmiddels hoe ik moet gaan staan om zo fotogeniek mogelijk over te komen en dat mijn rechterkant mijn beste kant is. Maar een hele dag figureren voor een filmpje, dat had ik nog niet meegemaakt. Als één van The Big Five-vrouwen deed ik onlangs mee aan een dag waar er niet alleen lekker eten op tafel kwam, maar er ook kleren werden gepast, een partytent opgezet en gepraat werd over het leven tot iedereen tranen in de ogen kreeg.

Helaas vulden die dag ook twee cameraploegen en een wel héél enthousiaste regisseur ons perfecte ploegje van vijf aan. Die laatste herhaalde telkens opnieuw dat er niets in scène werd gezet en dat alles zo echt mogelijk moest blijven. Maar voor je het weet ben je toch weer à la Piet Huysentruyt aan het uitleggen hoe je kip grilt of linzen kookt. Want dat was mijn taak die dag: een gezonde maaltijdsalade maken voor The Big Five.

De uitdaging bestond erin om gezond ook lekker te laten zijn. Wie het woord 'linzen' laat vallen, hoeft namelijk niet te rekenen op luid gejuich van de omstaanders. Integendeel: kritische blikken vallen je ten deel. Toch lukte het me om een salade te fabriceren waar zelfs Manon (de meest kritische van allemaal) van smulde alsof het een ijsje met slagroom en chocoladesaus was.
Wie zelf wil scoren met deze salade, bedenkt best een andere naam (salade met gegrilde kip en feta bijvoorbeeld). Later vertel je dan maar dat er ook linzen inzaten.

Wie het filmpje bekijkt, zal zien dat iedereen gesmuld heeft en dat er zelfs nog ruim over was. Wat je niet ziet, is dat de cameraploegen zich na de opnames op de restjes hebben gestort en de bestelde pizza's links lieten liggen. Gezond kan blijkbaar ook onweerstaanbaar zijn...

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Lauwe maaltijdsalade met kip en feta (en linzen)


Voor 4 personen
3 kipfilets - olijfolie - peper - zout - 2 kopjes groene linzen - 1 liter kippenbouillon - een kopje fijngesneden bladpeterselie - 1 rode ui, in zeer dunne halve ringen gesneden - 1 eetlepel komijnpoeder - 1 eetlepel korianderpoeder - het sap van 2 citroenen - 200 g feta, verbrokkeld - een grote zak babyspinazie - een bosje koriander

Zo maak je het
Bestrijk de kipfilets met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Gril ze gaar en wikkel ze even in aluminiumfolie. Kook de linzen beetgaar in de bouillon (± 25 minuten), proef regelmatig. Giet af en meng de hete linzen met de bladpeterselie, de helft van de ui, het komijn- en korianderpoeder, het sap van 1 citroen en een flinke geut olijfolie. Verdeel de spinazieblaadjes over een grote schaal en stort hierover de linzen. Scheur de kip in stukjes en leg ze erbovenop. Werk af met de feta, de rest van de ui en de korianderblaadjes. Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Bedruppel met de rest van het citroensap en nog wat olijfolie.

Evelien

Koken & eten experte
Evelien

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina