De seizoensgebonden groenten en fruit in maart


Welzijn
12/02/2024

Het eten van groenten en fruit is goed... Maar het eten van seizoensgebonden groenten en fruit is beter!


Seizoensgebonden fruit in maart

  1. Sinaasappel: net als veel citrusvruchten bevat sinaasappel vitamine C, wat bijdraagt aan een goede werking van het immuunsysteem. Ideaal om niet ziek te worden in de winter!

  2. Clementine: het is slim van de natuur, want het seizoen van bepaalde citrusvruchten valt samen met de periodes waarin we het meeste vitamine C nodig hebben. De clementine, die gemakkelijk te eten is, is daarom een goede keuze voor de maand maart.

  3. Grapefruit: nog een citrusvrucht! Grapefruit is een uitstekende antioxidant. Te consumeren zoals het is of als sap!

  4. Kiwi: hoewel het geen citrusvrucht is, bevat kiwi ook veel vitamine C. Het is dus je beste vriend in de winter.

  5. Appel: het is een handige fruitsoort, omdat het het hele jaar door geconsumeerd kan worden. Het bevat onder andere vezels en antioxidanten.

  6. Peer: zoet en sappig, de peer is niet alleen heerlijk, maar zit ook boordevol vitamines en mineralen!

Seizoensgroenten in maart

  1. Biet: het heeft een vrij zoete en milde smaak en is heerlijk om rauw te eten. Aarzel niet om het in salades te gebruiken!

  2. Wortel: het hele jaar door beschikbaar, is de wortel ideaal om bètacaroteen binnen te krijgen.

  3. Bloemkool: het is een van de minst calorierijke groenten en zit boordevol vitamine B9. Bloemkool is vooral heerlijk in gratins.

  4. Selderij: een bron van vitamine K en vitamine B6, selderij is ook zeer caloriearm.

  5. Witlof: bevat veel mineralen en sporenelementen. Witlof is ook gunstig voor de spijsvertering, zowel rauw als gekookt.

  6. Spinazie: knapperig wanneer rauw, maar zacht na het koken. Spinazie bevat onder andere vezels en ijzer.

  7. Raap: heerlijk in soepen en stoofschotels, is de raap een wortel die gemakkelijk combineert met andere voedingsmiddelen. En als je knoeit tijdens het koken, geen paniek! Een beetje Mr. Propre Wondergum en je keuken ziet er weer als nieuw uit!

  8. Ui: buiten dat ui uitstekend is om smaak toe te voegen aan je gerechten, is de ui ook nog eens super gezond.

  9. Pastinaak: deze ouderwetse groente zit boordevol kalium en kan op veel verschillende manieren in de keuken worden gebruikt.

  10. Prei: het is een zeer caloriearme groente en heerlijk in fondue, taarten of soepen.

  11. Radijs: kleurrijk en knapperig, radijs wordt meestal rauw gegeten met een beetje boter.

  12. Schorseneer: deze wortelgroente wordt over het algemeen zeer goed verteerd en bevat kalium, vitamine B9 en vitamine E.

Als je dit onderwerp interessant vindt, ontdek dan ook de voordelen van wintergroenten!


En jij, welke fruit en groenten vind jij het lekkerst om te eten aan in maart?