Een succes maken van een monodieet met appel, ook na het dieet!


Welzijn
30/01/2019
Enkele dagen rust voor je spijsverteringssysteem zonder gevoel van uithongering, dat kan met een monodieet! Doe het op de juiste manier ...

Een monodieet met appel werkt het best!

Appels kun je elke dag eten. Ze zijn goedkoop, lekker en makkelijk te vinden en ze doen wonderen voor je gezondheid. Appels bevatten veel pectine, vitamine C, antioxidanten, kalium en magnesium. Ze stimuleren het immuniteitssysteem en helpen in de strijd tegen sommige ziekten.

Al deze eigenschappen maken van appels een goede keuze als voedingsmiddel voor een monodieet . Hoe werk het? Eet ’s morgens 3 appels, om 10 uur 1 appel, ’s middags 3 appels, om 16 uur 1 appel en ’s avonds 3 appels. Drink zo veel water en kruitenthee als je wilt.

Hoe lang duurt mijn monodieet met appel?

Monodiëten doe je 3 dagen na elkaar, om daarna geleidelijk weer een gevarieerde voeding op te nemen. Je kunt ook één dag per week monodiëten. Vraag echter advies bij je huisarts voor je eraan begint en vermijd monodiëten als je diabetes hebt.

Het zou kunnen dat je in de loop van de eerste dagen wat last hebt van slechte adem: in dat geval is een goede poetsbeurt van je tanden het beste wat je kunt doen.

Appelrecepten voor een alles behalve monotoon monodieet

Je ergste vijand tijdens je monodieet is ontmoediging. Maar appels zijn veelzijdig als voedingsmiddel en door hun zoetige smaak zal het je niet al te zwaar vallen om drie dagen lang alleen maar appels te eten. Je kunt ze eten zoals ze zijn, maar met deze ideetjes voor appelrecepten komt er geen sleur in je monodieet.

  1. Appelmoes: bak de appels in wat water (tot ze zacht zijn, of nog een beetje krokant als je liever wat ‘beet’ hebt) en mix of plet ze plat met een vork. Deze appelmoes mag je opfleuren met oranjebloesemwater, kaneel, vanille …
  2. Appel in de oven: verwijder de klokhuizen en bak de appels in de oven met een beetje water op de bodem van de ovenschaal. Strooi er bijvoorbeeld een beetje vanillepoeder of kaneel overheen.
  3. Appelchips: schil de appels en verwijder de klokhuizen; snijd de appels in flinterdunne schijfjes die je op boterhampapier uitspreidt; laat deze op een zacht vuurtje in de oven drogen tot al het vocht verdampt is. Deze appelchips blijven wekenlang goed in een hermetisch afgesloten bewaardoos.

En jij, heb jij wel eens een monodieet uitgeprobeerd?