3 x Pompoensoep

3 x Pompoensoep

Pompoensoep is met zijn romige smaak en prachtige kleur een echte herfstfavoriet. En heel gemakkelijk zelf te maken. Zin in meer laat je zien hoe je met slechts een paar extra ingrediënten jouw zelfgemaakte pompoensoep kan pimpen tot een exotische, pittige en hartige variant.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 grote pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 klein rood pepertje
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Voor de exotische pompoensoep: 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes, 1 rode grof gehakte ui, het sap van 1 sinaasappel, 15 g geraspte gember
  • Voor de pittige pompoensoep: 250 g rode linzen, 600 ml water, 1 bosje verse koriander
  • Voor de hartige pompoencurrysoep: 150 g gerookte kip in kleine stukjes gesneden, 1-2 el currypoeder, 200 ml kokosmelk, 1 bosje van bladpeterselie
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Schil en snijd de pompoen in grove stukken. Hak de rode peper fijn, vergeet niet om eerst de zaadjes te verwijderen. Verhit de olie en bak de pompoen samen met de ui op laag vuur, voeg na een maar minuutjes de look en rode peper toe.


  2. Voeg de bouillon toe als de ui glazig is geworden en laat gedurende 30 minuten zachtjes koken. Na een half uur is het tijd om de extra ingrediënten toe te voegen:


  3. Voor de exotische pompoensoep: Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de zoete aardappel en rode ui, besprenkel met olijfolie en verspreid op een bakplaat. Bak gedurende 25 minuten. Verwarm ondertussen de soep en voeg het sinaasappelsap en gemberrasp bij de soep. Giet de soep in een kom samen met een schepje van de geroosterde aardappel- en rode uimix.


  4. Voor de pittige pompoensoep: Spoel de linzen voor je ze aan de basis pompoensoep toevoegt. Laat de soep op een laag vuur ongeveer 20 minuten koken. Roer af en toe goed over de bodem en voeg indien nodig wat extra water toe als de soep te dik wordt. Doe de gehakte koriander erbij als de linzen gaar zijn. Hou een paar korianderblaadjes apart voor de garnering.


  5. Voor de hartige pompoencurrysoep: Voeg de kokosmelk en currypoeder toe aan de basissoep. Roer goed en meng tot een mooie gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer in kommen, en voeg in elke kom een schepje gerookte kip en peterselie toe.

    En voilà: drie verrassende nieuwe manieren om een klassieke pompoensoep te pimpen.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

dirgni

dirgni

gemeld

Deze soepjes doen mij nu al water in de mond krijgen!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador