Champignonsoep met een twist

Champignonsoep met een twist

Champignonsoep is een allemansvriend, als maaltijdsoep of een warm of koud voorgerecht. Zin in meer toont je een verrassende nieuwe manier om deze klassieker eens op een andere manier te maken.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel gehakte look
  • 12 middelgrote champignons, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper
  • 750 ml kip- of groentebouillon
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.


  2. Voeg de uien en look toe en bak gedurende 15 minuten tot ze zacht en glazig zijn geworden. Roer de champignons erdoor, en wanneer deze voor ongeveer de helft zijn gekrompen en gaar zijn, voeg je de bouillon toe en zout en peper naar smaak.


  3. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat wederom 15 minuten zachtjes koken. Gebruik een staafmixer om vervolgens de soep af te maken.


  4. Voeg 1 eetlepel room per persoon toe waardoor de soep rijk en romig wordt.


  5. Een paar specerijen, zoals nootmuskaat, truffel of gesnipperde kastanjes, zullen de smaak te verdiepen. Perfect voor een frisse herfstdag.


  6. Misopasta (ongeveer 1 eetlepel) en spinazie geven je champignonsoep een Japans tintje.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Katia67

Katia67

gemeld

Daar ga ik straks eens aan beginnen! een verrassing voor de thuiskomers!!! mmmmmmmmmm .... het zal hen smaken ( en mij ook natuurlijk )

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer