Kruidenolie

Kruidenolie

Olie legt automatisch een luchtdichte filter over de ingrediënten. Zo kan je allerlei ingrediënten veilig bewaren. Vooral in de mediterrane landen is dit een populaire methode, denk maar aan olijven, gedroogde tomaten, artisjokken en ansjovis.


Ingrediënten (voor 1 personen)

  • Verse tuinkruiden (bv. tijm, laurier, rozemarijn)
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 liter extra vierge olijfolie
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Was de kruiden grondig en laat ze daarna zeer goed drogen.


  2. Doe ze met de gepelde knoflook in een brandschone fles en overgiet met olijfolie. Sluit goed af en laat enkele dagen staan.


  3. Om zeker te zijn dat de olie niet gaat bederven, kan je ze daarna best zeven en de kruiden en de knoflook weggooien. De smaken zitten nu toch in de olie.


  4. Tip: deze kruidenolie kan je gebruiken om slaatjes op smaak te brengen, maar ze is ook heerlijk bij pasta, vlees en vis.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador