Kruidenolie

Kruidenolie

Olie legt automatisch een luchtdichte filter over de ingrediënten. Zo kan je allerlei ingrediënten veilig bewaren. Vooral in de mediterrane landen is dit een populaire methode, denk maar aan olijven, gedroogde tomaten, artisjokken en ansjovis.


Ingrediënten (voor 1 personen)

  • Verse tuinkruiden (bv. tijm, laurier, rozemarijn)
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 liter extra vierge olijfolie
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Was de kruiden grondig en laat ze daarna zeer goed drogen.


  2. Doe ze met de gepelde knoflook in een brandschone fles en overgiet met olijfolie. Sluit goed af en laat enkele dagen staan.


  3. Om zeker te zijn dat de olie niet gaat bederven, kan je ze daarna best zeven en de kruiden en de knoflook weggooien. De smaken zitten nu toch in de olie.


  4. Tip: deze kruidenolie kan je gebruiken om slaatjes op smaak te brengen, maar ze is ook heerlijk bij pasta, vlees en vis.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer