Marokkaans gepekelde citroenen

Marokkaans gepekelde citroenen

Als je veel zout of zout water toevoegt, onttrek je vocht aan een ingrediënt. Op die manier ga je bederf tegen. Zo kan je bijvoorbeeld kappertjes, ansjovis, haring, citroenen, ham en spek langer bewaren. De smaak van de ingrediënten wordt geconcentreerder, vergeet dus zeker niet om het zout nadien weg te spoelen.


Ingrediënten (voor 1 personen)

  • 7 biologische citroenen
  • een pak grof zeezout
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Doe 1 theelepel grof zeezout in een weckpot.


  2. Was de citroenen grondig. Maak enkele inkervingen bij 6 citroenen.


  3. Wrijf ze in met zeezout en leg ze in de pot. Duw ze goed op elkaar.


  4. Overgiet met kokend water zodat alle citroenen net onder staan.


  5. Sluit de pot meteen af. Na 3 weken zijn de citroenen klaar.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Echter niet vergeten; enkele kruidnagels in de citroenen te steken. Zoveel lekkerder en Marokkaanser.

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...