Taart van groene asperges en feta

Taart van groene asperges en feta

Spoel de asperges en breek de uiteinden af. Breng in een grote kookpot water met wat zout aan de kook.


Ingrediënten (voor 6 personen)

 • 6 vellen filodeeg
 • 1 bussel groene asperges (500 g)
 • 5 eieren
 • 25 cl room
 • 150 g feta
 • 40 g boter
 • 4 takjes verse tijm
 • peper, zout

Bereiding

 1. Spoel de asperges en breek de uiteinden af. Breng in een grote kookpot water met wat zout aan de kook. Kook daarin de asperges gedurende 5 minuten. Dompel ze daarna onmiddellijk in een grote kom met ijskoud water. Laat de asperges na 5 minuten uitlekken en droog ze voorzichtig op een keukenhanddoek.


 2. Laat de boter smelten in een kleine pan of in de microgolfoven. Snijd de vellen filodeeg bij tot het formaat van de taartvorm. Strijk elk vel in met gesmolten boter en leg ze op elkaar in de vorm. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).


 3. Meng in een kom de eieren en de room met een vork. Kruid met een snuifje zout en peper. Verbrokkel de feta met een vork en voeg die bij de eieren en de room.


 4. Verdeel de asperges over de taartbodem. Giet er het mengsel over. Leg er wat takjes tijm bij en zet 35 tot 40 minuten in de oven. Let op dat de taart niet te bruin wordt.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

asperge

asperge

Geschreven door nicole60 een lid van Zin in meer,28 mei 2015

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

Swiffer Duster XXL is snel en gemakkelijk

"

Ik ben zeer tevreden over de Swiffer Duster XXL. Gaat super snel en gemakkelijk onder de zetels en over de schilderijen en plafondverlichting. Gaat zoveel sneller. Ik ben verkocht.

"

Door Ambassador
dondie

Weten wat de pot schaft...

Weten wat de pot schaft...

Weten wat de pot schaft...

Opgetrokken neuzen en kritische blikken: wie het woord linzen laat vallen, hoeft niet op applaus te rekenen. ZIN IN MEER-experte Evelien schilt, snijdt en kookt onaangedaan verder en laat de criticasters niet veel later ietwat verlegen smullen.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...