Taart van groene asperges en feta

Taart van groene asperges en feta

Spoel de asperges en breek de uiteinden af. Breng in een grote kookpot water met wat zout aan de kook.


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 6 vellen filodeeg
  • 1 bussel groene asperges (500 g)
  • 5 eieren
  • 25 cl room
  • 150 g feta
  • 40 g boter
  • 4 takjes verse tijm
  • peper, zout
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Spoel de asperges en breek de uiteinden af. Breng in een grote kookpot water met wat zout aan de kook. Kook daarin de asperges gedurende 5 minuten. Dompel ze daarna onmiddellijk in een grote kom met ijskoud water. Laat de asperges na 5 minuten uitlekken en droog ze voorzichtig op een keukenhanddoek.


  2. Laat de boter smelten in een kleine pan of in de microgolfoven. Snijd de vellen filodeeg bij tot het formaat van de taartvorm. Strijk elk vel in met gesmolten boter en leg ze op elkaar in de vorm. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).


  3. Meng in een kom de eieren en de room met een vork. Kruid met een snuifje zout en peper. Verbrokkel de feta met een vork en voeg die bij de eieren en de room.


  4. Verdeel de asperges over de taartbodem. Giet er het mengsel over. Leg er wat takjes tijm bij en zet 35 tot 40 minuten in de oven. Let op dat de taart niet te bruin wordt.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer