Tomatensaus voor twee gerechten

Tomatensaus voor twee gerechten

Deze overheerlijke huisgemaakte tomatensaus wordt gegarandeerd een terugkerende succesformule in jouw keuken. De hoeveelheid is genoeg voor twee maaltijden. Gebruik de helft en vries de rest in voor een volgende keer als je minder tijd hebt. Naast het basisrecept geeft Zin in meer je drie recepten om met je verse tomatensaus te variëren. Lekker!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 60 g boter
  • 60 ml (¼ kopje) olijfolie
  • 1 grote ui, fijn gehakt
  • 5 teentjes look, fijn gehakt
  • 4 blikjes tomaten (410 g per stuk)
  • 400 ml water
  • 4 tl zachte bruine suiker
  • 1½ tl zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 80 ml (⅓ kopje) fijn gehakte verse kruiden (tijm, basilicum, oregano, peterselie)
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verhit de boter en olijfolie in een grote sauspan en fruit de ui en look gedurende ongeveer 5 minuten.


  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de kruiden, en roer goed. Breng aan de kook, verminder de warmte en laat ongeveer 2 uur sudderen.


  3. Voeg de kruiden toe en maak er een egale saus van met de blender of staafmixer. Breng op smaak met de kruiden.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer