Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte waterkers-aardappelsoep in 20 minuten.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 snufjes nootmuskaat (vers geraspt)
  • 2 handjes waterkers
  • 3 draaien zwarte peper uit de molen
  • 100 ml room
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 venkelknol
  • 3 snufjes zout
  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke blokjes. was de venkel , halveer en verwijder de harde kern. Snijd de knol in stukjes en hak het venkelgroen fijn. Houd het fijngesneden groen apart om straks als garnering te gebruiken.


  2. Pel en snipper het knoflookteentje. Fruit de knoflook samen met de venkelblokjes in een pan met boter tot ze glazig zijn. Voeg de bouillon en de aardappelblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.


  3. Was de waterkers, snijd deze grof en voeg aan de soep toe. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer


  4. laat de soep nog iets inkoken voor een dikkere maaltijdsoep, of voeg nog wat bouillon toe voor een lichtere versie. Voeg nu ook de room toe en roer goed door.


  5. Serveer in kommen, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en garneer met een beetje venkelgroen. Eet smakelijk!


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

kiipling

kiipling

gemeld

vreemd dat aardappelen détox zijn En dan nog 1 kgrs

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer