Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die door instabiele moleculen veroorzaakt wordt. Om antioxidanten in je voeding te integreren, kan je dit recept eens proberen. Een alternatieve kijk op het klassieke Spaanse recept voor koude tomatensoep. Watermeloen zit bovendien bomvol vitaminen en bevat lycopeen, een antioxidant die kanker helpt voorkomen.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 g watermeloen, in stukjes met de zaden verwijderd
  • 1 komkommer, gepeld en in grove stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in 4 stukken
  • ½ ajuin, grof gesneden
  • ¼ jalapenopeper, zonder zaadjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • enkele takjes verse munt versnipperd
  • 1 eetlepel honing
  • enkele hele muntblaadjes
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Hou 75 g watermeloen apart. Combineer de rest van de watermeloen, komkommer, paprika, ajuin, jalapenopeper, citroensap, olijfolie, munt en honing in de keukenrobot en laat ongeveer 30 seconden lopen. Er mogen wat stukjes overblijven voor de textuur.


  2. Zet een uur in de koelkast.


  3. Dien op in kommetjes en garneer met de stukjes watermeloen en enkele verse muntblaadjes.


  4. Probeer ook deze andere voedzame en overheerlijke detox recepten: Smoothie van blauwe bessen, smoothie met banaan en framboos, smoothie met wortel en biet.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

milly

gemeld

superlekker, ook te kombinerenmet tomatensap en tabasco,

  • melden

Heb dit ook al eens geprobeerd maar zonder komkommer en dat was ook al lekker;nu eens deze versie proberen.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer