Yummie  sushi

Yummie sushi

Iets te vieren? Maak zelf sushi en plan je eigen stijlvolle sushi-avond – het is makkelijker dan je denkt. Zin in meer neemt je stap voor stap mee naar jouw allereerste zelfgemaakte sushi rolletjes!


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g Japanse sushirijst
  • 1 theelepel zout
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • een pak norivellen (zeewier)
  • vulling naar keuze (reepjes komkommer, omelet, krab, tonijn of zalm)
  • sojasaus
  • gemarineerde gember
  • een tube wasabi
  • 2 eetlepels suiker
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Spoel de sushirijst grondig in koud water tot het water helder is.


  2. Doe de rijst in een diepe pan met 1,5 keer dezelfde hoeveelheid koud water.


  3. Breng aan de kook en zet dan het deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes sudderen, totdat al het vocht is opgenomen.


  4. Haal van het vuur en laat nog 15 minuten staan met het deksel op de pan. Voeg dan voorzichtig roerend de rijstazijn, de suiker en het zout toe. Laat afkoelen.


  5. Leg een norivel op een sushimatje (bamboe) en bestrijk het voor 2/3 met rijst.


  6. Beleg met een strookje vulling in de lengte.


  7. Rol stevig op met behulp van het matje.


  8. Laat opstijven in de koelkast en snijd dan voorzichtig plakjes sushi.


  9. Serveer je homemade sushi met sojasaus, gemarineerde gember en wasabi.


  10. TIP: Bereid je kids voor op een bezoekje bij de Japanner en leer ze eten met chopsticks. Plezier gegarandeerd.


  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer