Zelfgemaakte citroenlimonade 5 keer anders

Zelfgemaakte citroenlimonade 5 keer anders

0
Zin in een verfrissend drankje voor het hele gezin? Deze 5 recepten zijn verrassend originele variaties op zelfgemaakte citroenlimonade.

Zeg nee aan blikjes met industriële dranken! Al het suiker, de bewaarmiddelen en additieven die ze bevatten zijn niet zo best voor de gezondheid van jou en je familie. Ga liever voor een glas lekkere limonade die je zelf in je eigen keuken hebt gemaakt: dat is makkelijk, gezond en verfrissend! Een lekkere citroenlimonade is snel gemaakt met één van onze 5 variaties op het basisrecept.

Bruisende citroenlimonade

Als je houdt van koolzuurhoudende dranken, is dit een recept voor jou!

Breng in een klein pannetje 250 ml water aan de kook. Voeg suiker toe terwijl je roert tot de suiker volledig opgelost is. Giet deze siroop in een karaf en voeg versgeperst citroensap toe. Giet er daarna een liter bruiswater bij en zet je bereiding minstens twee uur lang in de koelkast.

Wanneer je opdient, doe je er in elk glas nog enkele ijsblokjes en een schijfje citroen bij. Nu kun je met volle teugen van je limonade genieten!

Tunesische citroenlimonade

Met dit recept proef je haast de zon! Tunesische citroenlimonade is een topper, waarmee je gegarandeerd succes oogst bij zoeteriken!

Het is ook makkelijk te bereiden. Was zorgvuldig 4 onbespoten citroenen, snijd er beide ‘kontjes’ van af, schil ze en verwijder het witte vruchtvlees. Snijd je citroenen in ronde schijfjes die je ongeveer 20 minuten lang in wat water laat koken. Mix het mengsel en voeg er 200 gram poedersuiker aan toe. Haal je bereiding door een zeef en laat koelen.

Voeg aan deze heerlijke Tunesische citroenlimonade enkele ijsblokjes toe en dien op.

Citroenlimonade met munt

Deze heerlijke citroenlimonade is iets eenvoudiger en nog sneller klaar te maken dan onze gezonde, zelfgemaakte fruitlimonade! Zodra de citroenen uitgeperst zijn, giet je water bij het sap en voeg je naar eigen smaak suiker toe. Giet je limonade in een karaf en voeg er nog enkele muntblaadjes aan toe, voordat je hem minstens twee uur lang in de koelkast laat staan. Zin in nog meer variatie? Vervang dan de munt door enkele schijfjes onbespoten komkommer.

Citroenlimonade met gember

Voor deze pittige citroenlimonade heb je 6 grote onbespoten citroenen, een stuk gemberwortel en 3 soeplepels suiker nodig.

Pel en rasp de gember, doe hem in een karaf en voeg er het citroensap, de suiker en water aan toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar, zet je bereiding in de koelkast en laat enkele uren intrekken. Haal je limonade door een zeef voordat je hem serveert. Heerlijk verfrissend, met een pittige smaak!

Citroenlimonade met kiwi

Met dit recept voor een citroenlimonade met kiwi krijg je een volle lading vitamines binnen!

Begin met het schillen van 8 rijpe kiwi’s. Snijd enkele kiwi’s in kleine stukjes die je in een ijsblokjesvorm legt; doe er water bij en zet in de diepvriezer. Mix de rest van de kiwi’s tot je een homogene kiwipuree krijgt. Doe in een grote karaf 80 gram suiker, 170 ml citroensap en de kiwipuree. Laat dit mengsel enkele uren koelen in de koelkast.

Giet er voor het opdienen water bij – spa rood of blauw, naar eigen smaak – en de ijsblokjes met kiwi. Deze zelfgemaakte citroenlimonade is heel verrassend van smaak!

Deze 5 recepten voor zelfgemaakte citroenlimonade vindt iedereen lekker. Ze zijn heerlijk als aperitief om in kleine teugjes van te genieten, maar het zijn ook uitstekende dorstlessers bij het vieruurtje of een picknick. Om zonder mate te drinken!

En jij, welk verfrissend drankje maak jij graag voor je familie?

Is je zelfgemaakte citroenlimonade klaar? Om de keuken schoon te maken kun je gebruik maken van een van onze vele aanbiedingen.

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies