Drie yogahoudingen voor een goede nachtrust

Drie yogahoudingen voor een goede nachtrust

Yoga werkt geweldig tegen stress: als je 's avonds moeilijk in slaap valt, doe dan voortaan wat yoga-oefeningen voor je naar bed gaat. Zin in meer stelt je drie eenvoudige yogahoudingen voor om je lichaam en geest te ontspannen en klaar te maken voor de nacht.


Yogahouding 1: Baddha Konasana

Ga zitten en leg je voetzolen tegen elkaar. Leg je handen op je voeten of je enkels. Adem in terwijl je naar voren buigt met een rechte rug.

Blijf ademen in deze houding en voel de spanning verminderen. Blijf ongeveer 2 minuten in deze houding.

Yogahouding 2: Het oog van de naald

Ga op je rug op de grond liggen. Buig je knieën en zet je voeten plat op de grond.

Breng je rechter knie naar je borst. Leg je linker enkel boven op je rechter knie en houd daarbij je heupen op de grond. Pak je rechter dijbeen en breng je rechter been naar je borst.

Adem in en uit in deze positie en zorg ervoor dat je heupen plat op de grond blijven. Blijf in deze houding tot je het licht voelt rekken. Wissel af met je andere been.

Yogahouding 3: De kindhouding

Kniel op de grond, zittend op je hielen. Beweeg je knieën naar buiten tot ze evenwijdig zijn met je heupen. Adem diep in en uit en buig voorover tot je voorhoofd de grond raakt en je borst op je bovenbenen rust.

Strek je armen tot boven je hoofd en rek jezelf uit. Breng ze daarna langs je lichaam tot je handen je voeten aanraken met je handpalmen omhoog gekeerd.

Blijf diep ademen en houd deze houding 2 minuten aan.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

svermaut

svermaut

gemeld

Heerlijk - bedankt voor deze fijne tips - enne ook alle andere tips en weetjes om aan 'homemade' yoga te doen, zijn steeds welkom!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Vijf manieren om een einde te maken aan slapeloze nachten

Vijf manieren om een einde te maken aan slapeloze nachten

Vijf manieren om een einde te maken aan slapeloze nachten

Een goede nachtrust draait niet alleen om je lichaam de nodige rust te geven, maar helpt je ook overdag beter functioneren. Studies bij dieren bewijzen dat slaap het vermogen tot leren verhoogt en goed voor het geheugen is. Een Amerikaans universitair onderzoek uit 2009 toont tevens aan dat slaap belangrijk is om het brein de kans te geven onnodige ‘mentale bagage’ te lossen.