Maak jezelf happy!

Maak jezelf happy!

Geen geluk zonder verdriet, geen ups zonder downs. Vergeet het romantische ideaal van ‘happily ever after’, laat die onrealistische verwachtingen los en maak jezelf een beetje gelukkiger!


In al je relaties is het belangrijk te begrijpen dat het onmogelijk is om altijd positief te zijn. Het is moeilijk om gelukkig te worden als je de realiteit continu vergelijkt met een onrealistisch ideaalbeeld.

Wij geven je graag enkele tips hoe je het beter kan aanpakken:

1. Wees verdraagzaam
De wereld is je spiegel: jouw irritaties over het gedrag van anderen, kunnen je veel vertellen over jezelf. Waarschijnlijk heb je namelijk precies dezelfde eigenschap of doe je precies dat, waar jij je aan stoort. Anderen zijn misschien gierig als het op geld aan komt, terwijl jij te zuinig omgaat met je tijd.

2. Durf te vragen
Dit is een simpele handeling die je leven kan veranderen. Vraag om wat je wilt, of het nu erkenning, affectie, een promotie, een loonsverhoging, hulp, assistentie of een vakantie is. Verwacht namelijk niet dat anderen uit zichzelf zullen realiseren wat jouw behoeften zijn of jouw gedachten kunnen lezen. Help mensen om jou te helpen! Leef in het hier en nu in plaats van je voortdurend druk te maken over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren.

3. Kies een taak
Kies een taak die je vandaag kan vervullen zodat je het gevoel krijgt je leven onder controle te hebben. Het kan een kleine taak zijn – de auto schoonmaken, je administratie bijwerken, oude kleren opruimen; alles dat snel en gemakkelijk gedaan kan worden maar je toch een voldaan gevoel geeft. Als je het gevoel hebt dat je je leven onder controle hebt, zal je je gezond, sterk en minder gestrest voelen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Wees dankbaar
Kijk elke dag om je heen en benoem de dingen waar je dankbaar voor bent – zonneschijn, een mooie bos bloemen op je bureau, vogeltjes die fluiten, de koffie die je net opgedronken hebt… Door dankbaar te zijn sta je gelukkiger in het leven omdat je stilstaat bij dat wat je hebt.

5. Leef bewust
Als je een douche neemt, ben je dan bewust van het gevoel van water op je huid. Realiseer je dat je gedachten afdwalen als je denkt aan je vergadering van die voormiddag of wat je voor je kinderen op tafel gaat zetten, en breng je gedachten weer terug naar de sensatie van het warme water over je lichaam. Wanneer je eet, focus je dan op het eten; onze geest is makkelijk afgeleid waardoor we de smaken, textuur en sensaties van ons eten missen. Oefen met langzamer eten en echt proeven wat je in je mond stopt.

6. Laat schuldgevoelens los
Het klinkt misschien gek, maar vraag jezelf af of je zelf niet je ergste vijand bent omdat jij niet gelooft dat je het verdiend gelukkig te zijn en een goed leven te leiden. Voel je niet schuldig over gelukkig zijn, maar omarm je geluk.

7. Neem kleine stapjes
Als er iets is dat je wilt doen of wilt worden, waarom zou je dan niet nadenken over de kleine stapjes die je in die richting brengen? Het geeft zo’n gevoel van voldoening en geluk om de volgende stap te kunnen nemen. Als je bijvoorbeeld een bedrijf wil starten, wat is de eerste kleine stap die je kan zetten richting je eerste klant, zonder dat je meteen een ondernemingsplan of visitekaartjes te moeten hebben?

8. Doe iets aardigs voor een ander
Onderzoekers zijn er achter gekomen dat hoe aardiger je bent voor de wereld, hoe aardiger de wereld is voor jou. Dus, doe eens iets aardigs voor een ander!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Dit zijn heel veel mooie tips voor het leven een stukje aangenamer te maken in deze stressvolle en drukke tijden.

  • melden
lindje

lindje

gemeld

Blij in eigen tuin met een pompoen van 30 op 40 en 20 liter soep,leuk toch! Met weinig tijd een lekkere maal.

  • melden
Natty1982

Natty1982

gemeld

Dit zijn inderdaad mooie en waardevolle tips

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador