Ontspannen in een half uurtje

Ontspannen in een half uurtje

Neem wat tijd voor jezelf en probeer met deze tips 30 minuten per dag te ontspannen – tijd voor jezelf en ontstressen hoort in de agenda van elke drukke vrouw thuis.


Zodra de kinderen op school zitten of je komt thuis van je werk, probeer dan eens deze tips om te ontspannen en te genieten van wat me-time – daar knap je gegarandeerd van op!

Een half uur voor jezelf is niet teveel gevraagd, toch? We rennen de hele dag heen en weer tussen gezin, werk, vrienden en huishoudelijke klusjes, vaak zonder pauzes. Een plekje in je drukke agenda vinden voor korte ontspanningsmomentjes kan een wereld van verschil maken.

Verwen je gezicht
Probeer een gezichtsmasker of experimenteer eens met een nieuwe make-up. Wat tijd doorbrengen voor een spiegel terwijl je je voor de verandering eens niet hoeft te haasten, kan je een nieuwe look of zelfs een frisse blik op het leven opleveren.

Maak speciale koffie voor jezelf
Neem geen genoegen met een snelle kop instant thee of koffie, maar experimenteer met een melkopschuimer en specerijen zoals kaneel en nootmuskaat, of blader eens door een kookboek voor een nieuw drankje. Bedenk een warme chocolademelk met een twist of creëer een heerlijke kruidenthee met fruit of smaakmakers zoals verse gember.

Leg een voorraadje tijdschriftartikelen aan
Als je alleen tijd hebt voor de kortere nieuwsberichten of modeartikelen in kranten of tijdschriften, gebruik dan een map of doos om alle artikelen te verzamelen die je interessant lijken, maar waar je op dat moment geen tijd voor hebt. Zodra je dan een beetje tijd voor je zelf hebt, heb je alvast een handig voorraadje leesvoer.

Stuur een kaartje
We zijn bijna vergeten hoe het moet! We bellen en sms’en onze vrienden voortdurend maar er echt even voor gaan zitten om een brief of kaartje te versturen is plezant en geeft de ontvanger een prachtige verrassing.

Stel jezelf een doel
Als er een klusje is waar je maar niet aan toe komt (een vakantie boeken, zoeken naar de beste verzekering, enzovoorts) verdeel die taak dan in kleinere onderdelen die je in een half uur kan afronden, bijvoorbeeld het zoeken naar een bestemming, vertrektijden van vluchten opzoeken. Zodra de klus geklaard is, voel je echt dat je iets bereikt hebt.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

proffesor

proffesor

gemeld

zijn er ook ontspanning tips voor mannen , of een website waar je me naar toe kunt sturen, voor mij hoofd het niet allemaal om fitness of auto's te gaan , ik zoek ook cosmetica tips voor mannen maar dan om het zelf maken van een douchegel.

  • melden
Veerleken_db

Veerleken_db

gemeld

ik stuur nog altijd kerstkaartjes en verjaardagskaartjes. Ik heb heimwee naar de periode toen dat ik verjaarde en (in mijn ogen) honderden kaartjes kreeg die allemaal werden opgehangen. Nu moet ik blij zijn met een facebook reactie of een sms...

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
De 5 beste oefeningen voor strakke armen

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

De 5 beste oefeningen voor strakke armen

Geef je armen de nodige aandacht en doe twee sets van 12 herhalingen van deze oefeningen. Je kan ook twee sets van 12 van één oefening doen en deze combineren met onze andere tips voor een platte buik, mooie benen en strakke billen.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Drie yogahoudingen voor een goede nachtrust

Drie yogahoudingen voor een goede nachtrust

Drie yogahoudingen voor een goede nachtrust

Yoga werkt geweldig tegen stress: als je 's avonds moeilijk in slaap valt, doe dan voortaan wat yoga-oefeningen voor je naar bed gaat. Zin in meer stelt je drie eenvoudige yogahoudingen voor om je lichaam en geest te ontspannen en klaar te maken voor de nacht.