Piekertjes en pijntjes

Piekertjes en pijntjes

Iederéén heeft ze, piekertjes en pijntjes. Ze nestelen zich diep in onze cellen, tot ze het tijd vinden om hun neus te laten zien. Maar evengoed spelen ze verstoppertje, dat ontdekte ZIN IN MEER-experte Kristel. Haar advies? Allen aan de shiatsu!


Al onze ervaringen zitten opgeslagen in ons lichaam. Vooral de daarbij behorende gevoelens en denkpatronen kruipen diep in onze cellen en gaan zich daar nestelen tot ze het tijd vinden om hun neus eens te laten zien. Zolang ze dat niet doen, zitten ze er wel, vergis je niet.

Ik kwam daar voor het eerst mee in aanraking toen ik al een eind in de dertig was. Tijdens mijn therapeutenopleiding werd er me één en ander duidelijk over de patronen in mijn leven. Ik wilde meer weten en zocht extra begeleiding bij een externe therapeut. De man bleek een lichaamstherapeut te zijn. Ik zal nooit vergeten hoe hij erin slaagde op enkele minuten tijd een woede in mij wakker te maken waarvan ik nooit vermoed had dat die zo veel power in zich droeg. Hij liet me voelen hoe die woede al lang diep in mijn lichaam klaarzat. Ik denk dat ik nooit zo veel energie in mij heb gehad als in het jaar na die ene sessie. Ik stond al ’s ochtends vroeg ramen te lappen en sjeesde iedereen op een mountainbike voorbij. ’s Avonds op straat liepen de groepjes jonge mannen in een boog om mij heen. Ik had de uitstraling van een tijgerin die te lang gekooid was geweest. Het brave, stille meisje dat ik in mijn lagere schooltijd altijd was geweest, stond er met grote, vrolijke ogen naar te kijken! Gelukkig werd ik hierin op de juiste manier begeleid, want zomaar emoties vrijmaken zonder dat je verbonden blijft met jezelf, zou wel eens tot heel wat schade kunnen leiden.

Ondertussen is er al heel wat water naar de zee gevloeid en hoeft het niet meer zo heftig. Maar ik weet dat het leven in een Westerse maatschappij, met al zijn eisen, snelheid en lawaai, veel vraagt van een mens. En dus ook van ons lichaam. Frustratie in de file, deadlines die staan te roepen, kinderen om je heen die je vreugde maar ook zorgen geven, you name it. Alles wat niet voldoende plek krijgt (en geef toe, daar is ook helemaal geen tijd voor), nestelt zich lekker in onze cellen.

Vandaag was ik bij mijn shiatsu-masseuse. Ik zeg ‘mijn’, hoewel ik er nog maar twee keer ben geweest. Maar zelfs na twee keer weet ik het zeker: ze wordt ‘mijn’. Want klaarblijkelijk zat mijn rug muurvast, vond ze het nodig op mijn voeten te gaan staan om die weer soepel te krijgen en spendeerde ze nogal lang aan mijn schedeldak omdat mijn hoofd ‘boordevol’ zat. En eerlijk, ik was moe maar voelde me die dag ook op een manier lichter. En happy.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

We zouden dat, net zoals eten, drinken, sporten en praten, eigenlijk vanzelfsprekend moeten gaan vinden. Iedereen zou zichzelf om de zo veel weken een lichaamsbehandeling moeten gunnen, zodat al die genestelde piekertjes en pijntjes hun weg naar de vrijheid vinden. Of misschien moeten we elkaar gewoon meer vastpakken en omhelzen. Op het werk, in de bus, op de parking, in de winkel. Tot we dat gaan doen, kijk ik in elk geval uit naar volgende week, want dan mag ik weer naar ‘mijn’ shiatsu-masseuse. En die mag zelfs op me gaan staan!

Kristel

Vind je eigen shiatsu-therapeut op www.shiatsu.be.

Gezond & gelukkig experte
Kristel

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina