Stop met stressen

Stop met stressen

Rust roest, zegt men wel eens. Maar rust doet ook deugd. Want we hebben het allemaal druk. Met ons werk, ons gezin, onze sociale contacten. Door wat rust in te bouwen, zorgen we ervoor dat we er niet gek van worden. Creëer regelmatig rustmomenten in je agenda en durf ook eens ‘nee’ te zeggen…


Stop met stressen. Gun jezelf rust en leer weer genieten!

Creëer rust in je agenda en in je leven. Alleen zo kan je echt van alle leuke dingen in het leven genieten. Alle beetjes helpen. Deze tips leiden naar meer rust en bewuster genieten van het leven.

Wil je een weekenddienst van me overnemen? Wil je vrijwilliger worden bij onze buurtvereniging? Vind je het goed dat ik morgenavond mijn ouders voor het eten uitnodig? Nee zeggen is niet makkelijk. Maar je moet het af en toe wel doen. Want als je niet genoeg tijd en rust voor jezelf neemt, kan je uiteindelijk nergens meer écht van genieten.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo creëer je rust en ruimte in je leven:

  1. Stop met piekeren. Je komt niet tot rust als er dingen door je hoofd blijven spoken. Probeer problemen eens van je af te schrijven. Als je je gedachten vaste vorm geeft op papier, krijg je meer rust in je hoofd.
  2. Creëer rust in huis. Hou een zomerse schoonmaak en ruim alle rommel op. Het is echt waar: een geordend huis zorgt voor orde en rust in je hoofd.
  3. Zeg af en toe eens ‘nee’. Natuurlijk wil je sociaal en vriendelijk zijn, maar een goede balans tussen ja en nee zeggen is belangrijk. Denk ook aan jezelf en gun jezelf wat rust.
  4. Sta vroeg op, dan lijkt de dag langer. Plan afspraken bij de kapper en de tandarts bijvoorbeeld zo vroeg mogelijk. Dan voelt het daarna niet alsof er al een halve dag voorbij is.
  5. Kook dubbele porties. De ene helft eet je op en de andere helft vries je in. Dan kan je daarna eens een keer lekker niet koken.
  6. Kies voor jezelf. Een warm bad, even naar de sportclub, een romantisch avondje… Maak elke week een lijst met dingen die je écht wil doen en zorg ervoor dat ze ook gebeuren.
  7. Regel je bankzaken online. Online bankieren is snel en eenvoudig. Je hoeft niet meer naar de bank, ook niet om geld af te halen. Je regelt je bankzaken thuis. In alle rust, wanneer jij het wilt. En hoe zit dat met cash? Vraag gewoon extra geld als je in de supermarkt met je kaart betaalt.
  8. Zoek werk in je woonomgeving. Of ga dichter bij je werk wonen, als dat mogelijk is.
  9. Stop de internetstress. Lees je e-mails hooguit 2 keer per dag, op vaste tijdstippen. En negeer de e-mails van vage kennissen en onbekende instanties waarop je niet zit te wachten.
  10. Tot slot: zet je schuldgevoelens opzij. Soms kan het leven een onverwachte wending nemen. Ga voor je doelstellingen en geef prioriteit aan de mensen en de dingen die jou en je geluk niet in de weg staan.

Wil je meer weten over hoe je je leven kan ontstressen? Kijk dan eens hier voor meer informatie.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina