Stressvrij in 2 minuten: volg het Zin in Meer Programma!

Stressvrij in 2 minuten: volg het Zin in Meer Programma!

Het is elk jaar een klassieker: iedereen neemt zich voor in het nieuwe jaar minder te stressen en meer tijd vrij te maken voor partner, kinderen, vrienden en familie. Maar hoe begin je eraan? Zin in meer helpt je alvast een flink stuk op weg.


Natuurlijk bestaat er geen wondermiddel tegen stress. Wat we je wél kunnen aanbevelen, is twee minuten de tijd nemen om dit artikel te lezen. Dan geven we je enkele handige tips die je helpen om beter om te gaan met stress én die je overal kan toepassen.

Op je duim blazen, bijvoorbeeld. Toegegeven, het klinkt een beetje kinderachtig en ziet er ook zo uit, maar het wérkt wel! Stop je duim in je mond en blaas 5 à 10 seconden je kaken bol. Door de verhoogde druk in je borst verlaag je je bloedcirculatie, en dus ook je hartritme.

Heb je veel te doen? Maak dan to do lijstjes, zo maak je je geest vrij en hoef je je geen zorgen te maken dat je iets zal vergeten. Plus: elke keer dat je iets van je lijstje kan schrappen, geeft dit direct een goed gevoel.

De beste remedie tegen stress is een vakantie. Maar ook als je er niet meteen even tussenuit kunt, kan je wel voor de geur van vakantie zorgen. Gebruik de zeepjes van je laatste hotelverblijf, smeer je in met zonnecrème… Geuren zijn sterk verbonden met emoties, dus je zal je al snel in vakantiestemming voelen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

stressvrij in twee minutenLach! Bookmark je favoriete YouTube-filmpje, stop een grappige foto of cartoon in je handtas… Kijk er af en toe eens naar, en in enkele seconden voel je de stress wegebben.

Of geef jezelf een voetmassage. Zorg dat je een golf- of tennisbal in de buurt hebt. Ben je gestresseerd? Leg de bal op de grond, doe je schoen uit en rol de bal onder je voetzool.

Ontspan jezelf van kop tot teen: concentreer je telkens op één deel van je lichaam (tenen, voet, benen, rug, nek, armen, gezicht…) en relax. Je voelt de spanningen verminderen, en het helpt je ook als je de slaap niet kunt vatten.

Zoete geuren werken ook. In natuurwinkels vind je aromatherapeutische oliën en geurverspreiders die je thuis, op het werk en in de auto kunt gebruiken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina