Tijd maken voor jezelf: hoe evacueer je stress?

Tijd maken voor jezelf: hoe evacueer je stress?

Je kinderen knuffelen en troosten wanneer ze huilen, helpen met het huiswerk, het eten klaarmaken, uitstapjes organiseren en momenten reserveren voor jezelf… geen wonder dat een mama al snel totaal gestrest rondloopt. Behalve de bekende tips tegen stress voor actieve mama’s zoals tijd nemen voor ademhalingsoefeningen, vind je hier vooral ideetjes die je leren omgaan met stress.


Wat doe je tegen stress?

Mama zijn is als een tweede full time job in je leven. Daarom mag je jezelf niet tekort doen in het voorzien van de nodige ontspanning en moet je absoluut leren omgaan met stress. Maar hoe ga je als werkende moeder om met stress als je geen enkele dag voor jezelf hebt? Door jezelf dat recht te gunnen!

Ja hoor, ook een werkende vrouw heeft het recht om zich af en toe te ontspannen. Een beetje tijd voor jezelf uittrekken, elke dag van de week, is de beste oplossing als je wilt weten wat te doen tegen stress. Een half uurtje of een uurtje in de zetel gaan zitten is geen zonde!

Overspannen vrouw: antistress tips

Als je een overspannen mama bent, is het omdat je ook een actieve vrouw bent! In alle rust een boek lezen terwijl de kinderen spelen of hun huiswerk maken is een goede manier om stress te verminderen. Tijd nemen voor je favoriete tv-programma of een reep chocolade opknabbelen kan ook wonderen doen om jezelf te ontspannen en voor het omgaan met stress.

Hoe afrekenen met stress? Door jezelf het recht te gunnen je boek helemaal uit te lezen of tot aan het einde van je serie te kijken als je daar echt zin in hebt, door je kinderen en je partner bij te brengen dat mama niet de hele tijd onafgebroken voor de anderen klaar kan staan en dat ze soms ook een moment voor zichzelf nodig heeft.

En jij, wat doe jij het liefst om je te ontspannen?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
De magie van massage

De magie van massage

De magie van massage

Een goede massage doet je niet alleen fysiek goed, ze kan ook je levenskwaliteit verbeteren. Want erna voel je je meer ontspannen en zit je een stuk beter in je vel.

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Wat is er leuker dan zélf je maaltijd samenstellen: vul en smul van je pitabroodje met reepjes vlees, verse groenten en een lepel knoflooksaus.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

Tips om je keuken schoon te maken

De keuken is wellicht het hart van het huis, waar iedereen bijzondere momenten deelt. Toch kan je soms het gevoel krijgen dat de keuken netjes houden je te veel wordt. Met deze tips kan het allemaal wat eenvoudiger.

Verrassingsbrood én champagne

Verrassingsbrood én champagne

pain-surprise

Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden