Time-management : hoe tijd winnen

Time-management : hoe tijd winnen

Time management maakt je leven een pak aangenamer en overzichtelijker. Een dag duurt maar 24 uur en vaak is het een race tegen de klok. Gelukkig zijn er manieren om het leven makkelijker te maken en tijd te winnen …


Time management thuis

Doe uw boodschappen via internet. > Online winkelen bespaart je heel wat tijd. De eerste bestelling duurt iets langer, maar als u een basislijstje bewaart met uw gebruikelijke producten, kan u dat de volgende keer gewoon bovenhalen: praktisch en snel.

Bereid uw maaltijden op voorhand door een dag per week of zelfs per maand uit te roepen tot "kookdag": de gerechten die u klaargemaakt hebt, vriest u in om later in een handomdraai op tafel te zetten.

Om vloeren, ramen en meubels schoon te maken, kiest u best voor slimme poetsproducten zoals Swiffer en Mr. Propre wondergom. Met Swiffer behoren vuil, stof en haren voorgoed tot het verleden en de wondergom van Mr. Propre pakt op zijn beurt efficiënt hardnekkige vlekken aan zoals potloodstrepen, schoenstrepen, vlekken of vuil op muren, deuren en vloeren.

Time management met de kinderen

Stel een huiswerkplanning op, door 's ochtends een briefje te leggen en 's avonds als u thuiskomt te controleren of alles gedaan is. Leg samen met de kinderen hun boekentas en kleren voor de volgende dag al klaar.

Time management maakt het nieuwe schooljaar lichter verteerbaar. Anticipeer op het nieuwe schooljaar door schoolbenodigdheden en kleren te kopen voor de drukte in september, op internet of in postordercatalogi. Profiteer ook van de koopjes tijdens het jaar.

Vertrouw hen kleine taken toe die ze graag doen en kunnen om hen verantwoordelijkheid aan te leren: de tafel afruimen, de afwas doen ...

Time management op het werk

Maak een lijstje van uw prioriteiten, "verplicht", "belangrijk" en "voor later". In plaats van alles te doen, kunt u zo enkele taken selecteren en die ook goed doen! Manage uw tijd door takenlijstjes op te stellen (bellen naar, afspraak maken, cheque sturen …) die u in uw agenda plakt en afstreept zodra ze achter de rug zijn. Dat werkt ook voor thuis!

Investeer in een Palm Pilot: dat is een agenda, adresboek, wekker en tekstverwerker in één … Geef uw afspraken of de verjaardag van uw vriend(inn)en in: op de dag zelf krijgt u een berichtje. Zo bespaart time management je gênante momenten.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Anti-stress tips

Anti-stress tips

Anti-stress tips

Een leven zonder stress bestaat niet, net zo min als er een wondermiddel tegen stress bestaat. Deze nuttige tips kunnen je wel helpen om de druk van de ketel te halen.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

De juiste voeding voor een goede gezondheid

De juiste voeding voor een goede gezondheid

De juiste voeding voor een goede gezondheid

Met gezonde, evenwichtige voeding boek je pure gezondheidswinst. Door gezond te eten verminder je immers niet alleen het risico op diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en kanker, je krijgt ook meer energie én je gaat er beter uitzien.