Tuina. De ultieme Chinese massage

Tuina. De ultieme Chinese massage

Er elke dag voor zorgen dat je gezin, je werk, je relaties en sociale contacten op wieltjes lopen. Dat vraagt om veel energie en kan wel eens doorwegen. Ook letterlijk in de vorm van hoofd-, schouder- en nekpijn. De Chinese massagetechniek Tuina kan rust en verlichting brengen.


Tuina. De ultieme Chinese massage

Tuina is al erg oud: tijdens de Shang dynastie bijna twee eeuwen vóór Christus, werd deze techniek al gebruikt om kinderziekten en spijsverteringsproblemen te genezen. In de zesde eeuw na Christus was Tuina onderdeel van het programma aan het Keizerlijk Medisch College. Tuina werd steeds belangrijker en verder ontwikkeld, tot het tijdens de Qing dynastie net als andere aspecten van de oude culturele Chinese erfenis, werd onderdrukt. Pas na de communistische revolutie werd Tuina, samen met andere vormen van de traditionele Chinese geneeskunde weer in ere hersteld.

Anatomie en psychologie
Vandaag is Tuina aan de belangrijkste medische universiteiten in China een even belangrijke Chinese massagetechniek als de anderen. De Tuina-technieken zijn gebaseerd op een diepgaand inzicht in en begrip van de anatomische en psychologische kennis van de mens. In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (meridianen). Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie (Qi) door het lichaam, houdt het in stand, voedt het en laat het leven. Dit netwerk verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen. Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen kan, door massage van de daarop aanwezige energiepunten, de conditie van de inwendige organen worden beïnvloed, maar uiteraard kunnen zo ook klachten behandeld worden die direct met het lichaamsoppervlak te maken hebben.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een knijpballettuina de ultieme chinese massage
Tuina maakt onder andere gebruik van technieken als drukken, kneden, draaien, knijpen, draaiende bewegingen, kloppen en dergelijke, waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt. Het lijkt allemaal nogal ruw en krachtig, maar als je een goede Tuinatherapeut bezig ziet, is het meer ballet dan oerdans, wat er op je lichaam plaatsvindt. En zo voelt het ook. Tuina verbetert de gezondheid van zowel de lichaamsstructuur als van het bewegingsapparaat. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn bestreden worden en kan ervoor gezorgd worden dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Daarnaast verbetert Tuina ook de weerstand van het lichaam en verdrijft het gifstoffen uit het lichaam.

Tuina kan je goed helpen bij bijvoorbeeld: /p>

  • migraine
  • ischias en andere vormen van chronische pijn.
  • klachten die samenhangen met spier- en skeletproblemen
  • klachten die samenhangen met chronische stress, waaronder spijsverteringsklachten en ademhalingsproblemen.
Meer info en therapeuten kan je vinden op www.chinesegeneeswijzen.be/therapeuten.htm

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

erikatje

erikatje

gemeld

help dit echt? ik heb namelijk al 3jaar zware rugklachten medicatie helpt niet is het aangeraden?

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina