Zwanger slapen: enkele tips

Zwanger slapen: enkele tips

Het goede verloop van je dag is sterk afhankelijk van een goede nachtrust, zeker als je zwanger bent. Ontdek hier enkele tips, aangeboden door Zin in meer!


Goed slapen is niet alleen levensnoodzakelijk, het werkt ook relaxerend en laadt onze batterijen op voor een nieuwe dag. ’s Avonds onder zachte en schone lakens kruipen, brengt ons meteen een rustgevend gevoel, en laat ons in de beste omstandigheden indommelen! Slapeloosheid tijdens de zwangerschap is helaas ook iets waar talrijke vrouwen mee te kampen hebben. We geven in dit artikel enkele trucjes hoe dit kwaaltje ingeperkt kan worden.

  • Het is van belang om te weten dat de huid anders kan reageren op verschillende soorten stof. Voor beddengoed wordt katoen (100%) aangeraden om een goede nachtrust te genieten.
  • Een loszittende pyjama is ook aanbevolen. Je hebt de bewegingsvrijheid die je ’s nachts nodig hebt (bewust of onbewust) tijdens je zwangerschap en je zal het bovendien ook niet meteen koud krijgen.
  • Warme, comfortabele pantoffels kan je naast je bed plaatsen, of simpelweg lekker donzige kousen dragen. Wees voorzichtig als je ’s nachts naar het WC moet in het donker!
  • Zwanger slapen betekent ook dat je best niet teveel drinkt voordat je in bed kruipt om te verhinderen dat je nachtrust onderbroken wordt door een nachtelijk toiletbezoekje. Helaas is dat voor zwangere vrouwen soms niet zo eenvoudig…
  • Eén keer in de week was je ook zeker je beddengoed. Zoals reeds gezegd, zorgen frisse lakens en dekens voor de beste nachtrust en voorkomt het dat we slecht slapen tijdens de zwangerschap!
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je zintuigen zijn alert, maar je geest is er niet bij. Laat je lichaam genieten van het heerlijk warme, zachte dekbed. Je hebt geen zachte dekens? Geen paniek, je kunt altijd rekenen op Lenor voor een ultieme zachtheid en hopelijk nooit meer slecht slapen tijdens je zwangerschap!

Wat doe jij wanneer je niet kan slapen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer