Zwanger slapen: enkele tips

Zwanger slapen: enkele tips

Het goede verloop van je dag is sterk afhankelijk van een goede nachtrust, zeker als je zwanger bent. Ontdek hier enkele tips, aangeboden door Zin in meer!


Goed slapen is niet alleen levensnoodzakelijk, het werkt ook relaxerend en laadt onze batterijen op voor een nieuwe dag. ’s Avonds onder zachte en schone lakens kruipen, brengt ons meteen een rustgevend gevoel, en laat ons in de beste omstandigheden indommelen! Slapeloosheid tijdens de zwangerschap is helaas ook iets waar talrijke vrouwen mee te kampen hebben. We geven in dit artikel enkele trucjes hoe dit kwaaltje ingeperkt kan worden.

  • Het is van belang om te weten dat de huid anders kan reageren op verschillende soorten stof. Voor beddengoed wordt katoen (100%) aangeraden om een goede nachtrust te genieten.
  • Een loszittende pyjama is ook aanbevolen. Je hebt de bewegingsvrijheid die je ’s nachts nodig hebt (bewust of onbewust) tijdens je zwangerschap en je zal het bovendien ook niet meteen koud krijgen.
  • Warme, comfortabele pantoffels kan je naast je bed plaatsen, of simpelweg lekker donzige kousen dragen. Wees voorzichtig als je ’s nachts naar het WC moet in het donker!
  • Zwanger slapen betekent ook dat je best niet teveel drinkt voordat je in bed kruipt om te verhinderen dat je nachtrust onderbroken wordt door een nachtelijk toiletbezoekje. Helaas is dat voor zwangere vrouwen soms niet zo eenvoudig…
  • Eén keer in de week was je ook zeker je beddengoed. Zoals reeds gezegd, zorgen frisse lakens en dekens voor de beste nachtrust en voorkomt het dat we slecht slapen tijdens de zwangerschap!

Je zintuigen zijn alert, maar je geest is er niet bij. Laat je lichaam genieten van het heerlijk warme, zachte dekbed. Je hebt geen zachte dekens? Geen paniek, je kunt altijd rekenen op Lenor voor een ultieme zachtheid en hopelijk nooit meer slecht slapen tijdens je zwangerschap!

Wat doe jij wanneer je niet kan slapen?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
6* maanden gratis wassen met Dash en Whirlpool!

6* maanden gratis wassen met Dash en Whirlpool!

6* maanden gratis wassen met Dash en Whirlpool!

Met Dash en Whirlpool kun je rekenen op een onberispelijke verzorging van je wasgoed. Wasbeurt na wasbeurt ben je zeker van een schitterend resultaat. Bij aankoop van een Whirlpool** wasmachine of droogkast krijg je nu een fantastisch cadeau: 6* maanden gratis wassen met Dash 3in1 PODS.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.