3 yogahoudingen voor een goede nachtrust


Welzijn
11/05/2021
Als je moeite hebt om in te slapen of stress van je af te laten glijden is er niets beters dan deze 3 yogahoudingen voor het slapengaan.

Ben jij een stresskip? Heb je last van slaapstoornissen? Het regelmatig beoefenen van yoga kan je helpen beter te slapen. Deze drie yogaoefeningen zijn makkelijk om te doen. Ze ontspannen je lichaam en je geest voor je naar bed gaat. Begin alvast met rustiger te ademen …

Yogahouding 1: Baddha Konasana

Ga zitten en leg je voetzolen tegen elkaar. Leg je handen op je voeten of enkels (wat je zelf het prettigst vindt). Adem in terwijl je langzaam en met een rechte rug naar voren buigt. Blijf ongeveer 2 minuten in deze houding zitten en concentreer je op je ademhaling. Het kalmerende effect van deze houding is al eeuwenlang bekend en ook met ademhalingsoefeningen ga je beter slapen.

Yogahouding 2: het oog van de naald

Het oog van de naald is een van de beste yogahoudingen om goed te slapen . Ga op je rug liggen, met je hele rug goed op de grond uitgestrekt. Buig je knieën en zet je voeten plat op de grond. Breng je rechterknie naar je borst. Zorg ervoor dat je heupen goed in een rechte as op je ruggenwervel blijven, terwijl je de enkel van je linkervoet op je rechterknie plaatst. Pak nu met je handen je rechterdij vast en breng je rechterbeen naar je borst. Adem in en uit, terwijl je in deze houding blijft liggen. De oefening aanhouden tot je het voelt stretchen en daarna afwisselen met het andere been. Herhaal de oefening.

Yogahouding 3: de houding van het kind

In deze yogahouding die de slaap bevordert riskeer je direct in slaap te vallen, want de houding van het kind is ideaal om te relaxen. Ga op je knieën en hielen zitten. Spreid je knieën, evenwijdig met je heupen. Adem diep in en uit terwijl je naar voren buigt tot je voorhoofd de grond raakt en je borst op je dijen rust. Strek je armen uit boven je hoofd, helemaal tot aan je vingertoppen en rek jezelf uit. Leg je handen daarna langs je lichaam tot ze je voeten aanraken en blijf met je handpalmen naar boven nog twee minuten in deze houding zitten terwijl je goed blijft ademhalen.

Als je deze drie yogaoefeningen in je avondroutine kunt inpassen, zul je snel merken dat ze je een betere nachtrust bezorgen. Kom nog sneller in dromenland nadat je de lakens het heerlijk bedwelmend en ontspannend geurtje van een wasverzachter van Lenor hebt meegegeven.

En jij, doe jij aan yoga of meditatie voor je gaat slapen?